Formulieren Onderwijs

Documenten printen

Op deze pagina willen we u informeren over het printen van ons laserprintgeschikte beveiligd waardepapier. Tegenwoordig kunnen alle laserprinters meerdere soorten papier printen.
Laat u bij het aanschaffen van een nieuwe printer goed voorlichten. Geeft u dan aan dat u speciaal papier moet printen. De meeste lades kunnen tot 130 gram papier aan.
Ook moet u de printers goed laten onderhouden. Een of twee keer per jaar is zeker nodig, afhankelijk van het aantal afdrukken per printer. Eventueel zelf goed schoonhouden.

Mocht u toch problemen ondervinden bij het printen van onze documenten neem dan gelijk contact op met de printerleverancier. Het kan wellicht telefonisch opgelost worden,
of moet de techneut ter plekke komen kijken.
Er is nooit een specifieke reden op te geven waardoor problemen ontstaan. Bij sommige printers ontstaan vlekken door oververhitting van de printer. Bij andere ontstaan vlekken door de te hoge snelheid van het printen.
Wat we ook hebben gehoord is dat bij handinvoer het document recht door de printer getransporteerd wordt (geen bocht/draai maakt in de printer) wat helpt bij een betere afdruk.
Het is bijna onmogelijk dat de oorzaak bij ons papier ligt. Mocht er twijfel ontstaan over de kwaliteit van ons papier dan kunnen we de productie vragen om specificaties tijdens het aanmaak- en drukproces.
Ons papier is uitvoerig getest en heeft specifieke recepturen die voldoen aan de echtheidskenmerken.

Tips voor instellingen op de printer:
Via het menu een fijnafstelling van de MFP met een code voor papiergewicht etc.
Bij 'instellingen' kunt u de temperatuur en de snelheid van het printen aanpassen. 

Instructies voor papiergebruik

Het beveiligd waardepapier dat u van ons ontvangt is verpakt in speciaal pakpapier.
Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van dit papier tot het laatste vel gehandhaafd blijft voor een optimale verwerking, adviseren wij u:

-  het papier te bewaren onder gematigde en gelijkmatige temperaturen (tussen 19 en 23 graden Celsius);
-  het papier te bewaren onder gematigde en gelijkmatige vochtigheidscondities (relatieve vochtigheid tussen 40% en 60%);
-  vlak voor gebruik het papier pas uit de verpakking te halen;
-  na gebruik het resterende papier in dezelfde verpakking op te bergen;
-  eventueel het papier door middel van handinvoer op uw laserprinter te verwerken.