Fraudeaangifte

Startpunt voor een succesvolle strafrechtelijke belangenbehartiging

Gerard Blonk, Ton Haen, Piet van Gelder, Bregje De Lannoy-Walenkamp

Een handzaam naslagwerk voor de voorbereiding- en het doen doen van aangifte bij opsporingsinstanties. Bruikbaar voor functionarissen in de publieke of private financiële sector.

  • Boek
  • 254 pagina's
  • Bestelcode 9789035249486
Omschrijving
De financiële sector wordt steeds meer met uiteenlopende vormen van fraude geconfronteerd. Het strafrecht maakt het niet alleen mogelijk om frauduleus gedrag te bestraffen, maar ook om het (financieel) benadeelde slachtoffer tegemoet te komen. Dat kan doordat het slachtoffer gebruik kan maken van zijn informatiepositie in de strafrechtsketen. Ook reikt het strafrecht de financiële instelling de helpende hand als het gaat om het verhalen van de schade op de dader.

Moeizame afstemming
In de praktijk blijkt de samenwerking tussen overheid en private sector weerbarstiger te zijn dan de theorie en het beleid. Vooral de aansluiting van privaat onderzoek op de opsporing en vervolging loopt niet altijd vlekkeloos. Onbekendheid met het aangifteproces en lacunes in de afstemming van werkprocessen staan efficiënte fraudebestrijding in de weg.

Aangifte
Het boek 'De Fraudeaangifte' geeft functionarissen, werkzaam bij financiële instellingen, handvatten bij de voorbereiding en het daadwerkelijk doen van aangifte bij opsporingsinstanties.

Wat moet je anders doen om meer en vaker een daadwerkelijk succesvol vervolg op een aangifte te krijgen? Waaraan moet je dan denken? En waarom is de aangifte zo belangrijk om als benadeelde partij via het strafrecht de schade vergoed te krijgen? Of om vanuit het strafproces beter geïnformeerd te worden?

Over de auteurs
Vanuit hun verschillende achtergronden en ervaringen binnen zowel de publieke als de private sector bundelen mr. Gerard Blonk, mr. Ton Haen, drs. Bregje De Lannoy-Walenkamp en Piet van Gelder hun kennis over de fraudeaangifte voor degene die namens een financiële instelling bij de politie aangifte gaat doen (of daarover adviseert).

Een naslagwerk dat onmisbaar is voor een ieder die zich professioneel met de aangiftepraktijk bezighoudt in de private of publieke sector.
Product details
Bestelcode 9789035249486
Productsoort Boek
Aantal pagina's 254
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Startpunt voor een succesvolle strafrechtelijke belangenbehartiging
Boeksoort S-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 12-06-2017
NUR code 820
Auteur(s) Gerard Blonk Ton Haen Piet van Gelder Bregje De Lannoy-Walenkamp

Uw bestelling

Fraudeaangifte
excl. btw € 29,22 incl. btw € 31,85
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht