Geluid is een hardnekkig milieuprobleem. Ondanks meer dan 40 jaar geluidbeleid is de geluidbelasting niet afgenomen en zijn hinder en slaapverstoring door lawaai niet minder geworden. Het boek Geluid en gezondheid geeft een overzicht van de gezondheidseffecten van geluid.

  • Boek
  • 200 pagina's
  • Bestelcode 9789012390262
Omschrijving
De geluidbelasting in Nederland zal in de toekomst verder toenemen. Dit is vooral het gevolg van de hoge bevolkingsdichtheid, de voortgaande verstedelijking, de hiermee samenhangende groei van de mobiliteit en nieuwe apparaten. Ook zal de nachtbelasting toenemen ten gevolge van de 24uurs-economie. De tolerantie van mensen tegenover geluidoverlast lijkt kleiner te worden en de mogelijkheden om aan geluidoverlast te ontsnappen nemen af. Er komen steeds minder plekken waar het rustig is.

De bovengenoemde ontwikkelingen maken dat de schadelijke gezondheidseffecten van geluid in de toekomst in omvang zullen toenemen en dat de mogelijkheden om van aangename geluiden te genieten of in rustige gebieden te herstellen zullen afnemen. Kennis over de gezondheidseffecten van geluid kan helpen om dat te voorkomen.

Geluid en gezondheid levert hieraan een bijdrage met een overzicht van de gezondheidseffecten van geluid.
Product details
Bestelcode 9012390265
Productsoort Boek
Aantal pagina's 200
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Hoofdredactie N.K.J. Wiggers M.J. Tennekes
Auteur(s) Dr. F. Woudenberg Dr. I. van Kamp Dr. G.P. van den Berg Dr. J. Devilee Dr. W.F. Hofman Dr. E.E.M.M. van Kempen Dr. R.J.M. Perenboom

Uw bestelling

Geluid en gezondheid Editie 2013
excl. btw € 78,00 incl. btw € 82,68
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht