Grensoverschrijdende erkenning en tenuitvoerlegging

Deel 3 Monografieën Burgerlijk Procesrecht

mr. M. Freudenthal

De erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse beslissingen in Nederland is in principe alleen mogelijk indien een verdrag of Europese verordening of richtlijn hiertoe de mogelijkheid biedt. In dit boek worden alle voor de rechtspraktijk van belang zijnde Europese en andere internationale regelingen behandeld.

  • Boek
  • 176 pagina's
  • Bestelcode 9789012382502
Omschrijving
Deel 3 van de serie Monografieën Burgerlijk Procesrecht is bestemd voor het gebruik in de civiele procespraktijk van de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse beslissingen in Nederland.

De erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse beslissingen in Nederland is in principe alleen mogelijk indien een verdrag of Europese verordening of richtlijn hiertoe de mogelijkheid biedt. Kende Nederland aanvankelijk slechts enkele erkennings- en executieverdragen, sinds het Verdrag van Amsterdam zijn meerdere verordeningen tot stand gekomen die de erkenning en tenuitvoerlegging van burgerlijke en handelszaken betreffen. In deze monografie worden alle voor de rechtspraktijk van belang zijnde Europese en andere internationale regelingen behandeld. Ook wordt aandacht besteed aan de instrumenten die vastgesteld zijn, maar nog niet in werking zijn getreden. Afgesloten wordt met de behandeling van het commune Nederlandse procesrecht inzake de erkenning en tenuitvoerlegging van buitenlandse rechterlijke beslissingen en authentieke akten, waarop geen verdrag, verordening of richtlijn van toepassing is.

Auteur
Mr. dr. M. (Mirjam) Freudenthal is in 1996 gepromoveerd op het proefschrift Incassoprocedures. In 2007 verscheen van haar hand Schets van het Europese civiele procesrecht. Na als senior docent-onderzoeker aan het Molengraaff Instituut voor privaatrecht te Utrecht verbonden te zijn geweest, vervult zij aldaar thans nog een honoraire functie.

U kun ook kiezen voor een abonnement en ontvang 15% korting.
Product details
Bestelcode 9789012382502
Productsoort Boek
Aantal pagina's 176
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 3 Monografieën Burgerlijk Procesrecht
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Serie naam Monografieën Burgerlijk Procesrecht
Hoofdredactie prof.mr. C.J.M. Klaassen mr. J.G.A. Linssen
Auteur(s) mr. M. Freudenthal

Uw bestelling

Grensoverschrijdende erkenning en tenuitvoerlegging
excl. btw € 53,21 incl. btw € 58,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht