Handboek Wet Geneesmiddelenprijzen

Editie 2016

mr. R.G.T. van Wissen, mr. A.J. Hennis

Toelichting op de wet geneesmiddelenprijzen en bijbehorende jurisprudentie

  • Boek
  • 418 pagina's
  • Bestelcode 9789012398572
Omschrijving
Het Handboek Wet geneesmiddelenprijzen gaat over de Wet geneesmiddelenprijzen (WGP), een wet die de prijzen van veel geneesmiddelen in Nederland maximeert en daarmee jaarlijks een aanzienlijke bijdrage levert aan de besparing op de zorgkosten. Het is het eerste boek dat een complete beschrijving geeft van de wet, tegen de achtergrond van de parlementaire geschiedenis en het achterliggende beleid, inclusief de aanpassingen van de wet in de loop der jaren. Bovendien is in het boek de volledige en omvangrijke jurisprudentie over de WGP verwerkt. Het Handboek Wet geneesmiddelenprijzen biedt ook een kijkje in de toekomst, met een bespreking van het nu aanhangige initiatief-wetsvoorstel tot wijziging van de WGP.
Dit boek is vooral bedoeld voor juristen, beleidsmedewerkers en medewerkers van farmaceutische bedrijven die te maken hebben met de problematiek van geneesmiddelenprijzen. Maar het is zeker ook nuttig voor studenten, docenten en andere geïnteresseerden.
Het Handboek Wet geneesmiddelenprijzen is geschreven door mr. R.G.T. van Wissen (senior jurist bij het CIBG, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)) en mr. A.J. Hennis (voormalig afdelingshoofd bij VWS en het CIBG). De WGP, de daarop gebaseerde regelgeving en de besproken jurisprudentie zijn bijgewerkt tot en met augustus 2016. “Dit boek heeft in de praktijk meerwaarde vanwege de volledigheid en de gebruiksvriendelijke opzet. De onderwerpen worden uitputtend en als het ware chronologisch besproken: vanuit de parlementaire geschiedenis, via de toepassing in de praktijk tot en met de rechtspraak. Daarnaast is het goed dat ook aandacht is besteed aan aanpalende (farmaceutische) wetgeving en de bredere context. Zo komt bijvoorbeeld de plaats van de WGP in het kostenbeheersingsbeleid inzake geneesmiddelen aan de orde, en wordt ingegaan op de meer formele, procesrechtelijke aspecten.”
Marie-Hélène Schutjens, universitair hoofddocente Farmaceutisch recht aan de Universiteit Utrecht,
juridisch adviseur Schutjens ? De Bruin.
Product details
Bestelcode 9789012398572
Productsoort Boek
Aantal pagina's 418
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2016
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 879
Auteur(s) mr. R.G.T. van Wissen mr. A.J. Hennis
Editie 2016

Uw bestelling

Handboek Wet Geneesmiddelenprijzen
excl. btw € 49,54 incl. btw € 54,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht