Handleiding Confrontatie

Adri van Amelsvoort

De Handleiding Confrontatie bevat een volledige beschrijving van de verschillende vormen van confrontatie met personen, voorwerpen en overledenen. Elke vorm wordt volledig besproken met vermelding van de voor- en nadelen ervan, gevolgd door de richtlijnen en werkinstructie van die vorm. In meerdere hoofdstukken wordt aangegeven wat de diepere achtergronden van de richtlijnen en werkinstructies zijn en waarom het volgen ervan zo belangrijk is.

  • Boek
  • 424 pagina's
  • Bestelcode 9789012402132
Omschrijving
Deze handleiding is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die belast is met het nemen van beslissingen over de inzet van het middel confrontatie, de uitvoering ervan en/of het gebruik van het resultaat in het opsporingsonderzoek. Maar ook voor leden van het Openbaar Ministerie, de zittende magistratuur en de advocatuur bevat de handleiding relevante kennis en praktische handreikingen. In deze tiende, herziene druk is de inhoud geactualiseerd volgens huidig beleid en huidige (en toekomstige) wetgeving, jurisprudentie en technologie.

Adri van Amelsvoort is freelance docent en auteur op het gebied van de algemene recherche. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functies van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is: - gastdocent bij het Studiecentrum Rechtspleging (SSR); - redacteur van de digitale kennisbank Stapel & De Koning-Sdu; - gastdocent bij de Rijksuniversiteit Groningen; - kernlid van het landelijke Kwaliteitsnetwerk Biometrie Gelaat van de politie; - lid van een expertisegroep van de politie voor de modernisering van het Wetboek van Strafvordering.

In samenwerking met: Imke Rispens, recherchepsycholoog en docent-gedragswetenschapper bij de Politieacademie, voor het onderdeel Waarnemen en geheugen in hoofdstuk 2.
Product details
Bestelcode 9789012402132
Productsoort Boek
Aantal pagina's 424
Bestelvorm Losse verkoop
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 16-08-2018
NUR code 824
Serie naam Het Politievak inzichtelijk
Auteur(s) Adri van Amelsvoort
Editie 10e druk

Uw bestelling

Handleiding Confrontatie
excl. btw € 35,38 incl. btw € 38,56
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht