Heffing aan de grens

Een vergelijkende studie naar de heffingvan btw en van douanerechten

dr. A. Spiessens

Net zoals er btw drukt als we iets kopen bij de bakker of de slager, wordt ook btw geheven bij goederen die de Europese Unie binnenkomen. Dit om te zorgen dat op ingevoerde goederen ook btw drukt. Bij goederen die de Europese Unie binnenkomen worden ook douanerechten verschuldigd. Het belangrijkste in het onderzoek is hoe het belastbare feit invoer van goederen in de btw is geregeld en hoe dat aansluit bij de heffing van douanerechten.

  • Boek
  • 906 pagina's
  • Bestelcode 9789012396608
Omschrijving
Net zoals er btw drukt als we iets kopen bij de bakker of de slager, wordt ook btw geheven bij goederen die de Europese Unie binnenkomen. Dit om te zorgen dat op ingevoerde goederen ook btw drukt. Bij goederen die de Europese Unie binnenkomen worden ook douanerechten verschuldigd. Het belangrijkste in mijn onderzoek is hoe het belastbare feit invoer van goederen in de btw is geregeld en hoe dat aansluit bij de heffing van douanerechten. Daarnaast ga ik in op de uitvoer van goederen, of daarbij btw moet blijven drukken op goederen of niet. Voorts ga ik in op de verhouding tussen de transactiegerichte belastbare feiten levering en dienst en het belastbare feit invoer dat te maken heeft met grensoverschrijding.

Mr.dr. A.E. Spiessens is sinds 2013 werkzaam bij de Belastingdienst in Amsterdam als btw-specialist. Eerder was hij werkzaam bij respectievelijk de Belastingdienst in Rotterdam en in Rijswijk en bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad.
Product details
Bestelcode 9789012396608
Productsoort Boek
Aantal pagina's 906
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Een vergelijkende studie naar de heffingvan btw en van douanerechten
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) dr. A. Spiessens

Uw bestelling

Heffing aan de grens
excl. btw € 86,28 incl. btw € 94,05
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht