Het fiscale stelsel in het Caribisch Koninkrijk

Derde herziene druk

prof. dr. P. Kavelaars, mr. J.A. Adeler, mr. D. Beeks, mr. J. Lopez Ramirez

Sinds 10-10-10 is het Koninkrijk ‘anders’ geworden omdat Curaçao en St. Maarten daarbinnen de status aparte hebben gekregen, zoals Aruba die al had, en omdat de overige drie eilanden - Bonaire, St. Eustatius en Saba (de BES) - onderdeel van Nederland zijn geworden: Caribisch Nederland. Die nieuwe status verschaft de BES niettemin een geheel eigen juridisch stelsel. Dat geldt ook voor de fiscale regelgeving. Naast eigen lokale belastingen geldt er een stelsel van rijksbelastingen, dat afwijkt van de Nederlandse fiscale regels. De uitvoering daarvan geschiedt niettemin door de Nederlandse Belastingdienst.

  • Boek
  • 674 pagina's
  • Bestelcode 9789012397520
Omschrijving
Ook anderszins is er sprake van een wisselwerking met het Nederlandse fiscale stelsel; doordat een winstbelasting ontbreekt zijn noodgrepen vereist om belastingvermijding te voorkomen en dat leidt onder omstandigheden tot belastingplicht in Nederland. In dit boek wordt ingegaan op het volledige fi scale stelsel
zoals dat op de BES sinds 1 januari 2011 geldt, de wisselwerking met het Nederlandse belastingstelsel en de internationale fi scale aspecten. Daarnaast hebben we in dit boek de fiscale stelsels van de andere landen van het Caribische deel van het Koninkrijk opgenomen. In beginsel zijn die stelsels niet gewijzigd sinds de nieuwe status. Niettemin vinden ook hier geleidelijk aan duidelijke ontwikkelingen plaats die tot veranderingen leiden. In de eerste druk van dit boek hebben we aan deze fiscale stelsels geen aandacht geschonken. Ingaande de tweede druk is dat wel gebeurd en is aan elk van de fiscale stelsels van Aruba, Curaçao en St. Maarten (ACS) een hoofdstuk gewijd. Daarnaast is uitvoerig ingegaan op de formeelrechtelijke aspecten van de belastingheffing op de BES en op de ACS.

Mr. J. Adeler is verbonden aan YellowTree Tax Consultants in Eindhoven en St. Maarten. Hij is onder andere geruime tijd werkzaam geweest op Curaçao en heeft diverse publicaties op zijn naam staan over het fi scale Antilliaanse stelsel en het BES-stelsel.
Mr. D. Beeks is als accijns- en douaneadviseur verbonden aan Shell International B.V.
Prof.dr. P. Kavelaars is hoogleraar Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, buitengewoon hoogleraar fiscaal recht en economie aan de University of Curaçao en directeur van het Wetenschappelijk Bureau van Deloitte Belastingadviseurs te Rotterdam. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan op diverse fiscale gebieden.
Mr. J. Lopez Ramirez is tot medio 2012 werkzaam geweest bij het Ministerie van Financiën op Curaçao. Sindsdien is hij managing partner en partner tax bij Deloitte Dutch Caribbean.
Product details
Bestelcode 9012397529
Productsoort Boek
Aantal pagina's 674
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Derde herziene druk
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 81.04
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 28-07-2016
NUR code 826
Serie naam Reeks Fiscale Geschriften
Auteur(s) prof. dr. P. Kavelaars mr. J.A. Adeler mr. D. Beeks mr. J. Lopez Ramirez
Editie 3e druk

Uw bestelling

Het fiscale stelsel in het Caribisch Koninkrijk
excl. btw € 76,45 incl. btw € 81,04
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht