De bundel Hoe te reageren op misdaad? is samengesteld uit de bijdragen van de verschillende sprekers tijdens het congres ‘Hoe te reageren op misdaad?’ dat in het najaar van 2012 plaatsvond. Voor veel mensen bestaat er geen enkele twijfel over het antwoord op de vraag welke reactie criminaliteit verdient: meer en strenger straffen is het motto. Maar vanuit welke zekerheden wordt dit precies gezegd? En op welke grondslag? Deze vragen stonden centraal tijdens het congres.

  • Boek
  • 280 pagina's
  • Bestelcode 9789012391900
Omschrijving
Deze bundel is samengesteld uit de bijdragen van de verschillende sprekers tijdens het congres ‘Hoe te reageren op misdaad?’ dat in het najaar van 2012 plaatsvond.
Hoe moet een samenleving reageren op misdadig gedrag? Waarom straffen wij? Omdat het zin of nut heeft – en voor wie dan? Of gewoon omdat misdaad om een stevige reactie vraagt? Voor veel mensen bestaat er geen enkele twijfel over het antwoord op de vraag welke reactie criminaliteit verdient: meer en strenger straffen is het motto. Maar vanuit welke zekerheden wordt dit precies gezegd? En op welke grondslag? Deze vragen stonden centraal tijdens het congres ‘Hoe te reageren op misdaad?’.

Tijdens verscheidene lezingen en workshops is toen getracht een antwoord te formuleren op de vraag naar de huidige waarde(n) van preventie, vergelding en herstel en hun onderlinge samenhang. Bij de lezingen en workshops waren zowel rechtswetenschappers betrokken als mensen uit de rechtspraktijk – onder wie advocaten, rechters, bemiddelaars en geestelijk verzorgers – alsmede ethici, theologen en politiek fi losofen. Deze bundel is, evenals het congres, multidisciplinair van aard.
Product details
Bestelcode 9789012391900
Productsoort Boek
Aantal pagina's 280
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 824
Redactie Prof. dr. Theo de Wit Mr. dr. Jacques Claessen Mr. dr. Pauline Jacobs Mr. dr. Sonja Meijer
Hoofdredactie Mr. dr. Jannemieke Ouwerkerk
Auteur(s) Mariëlle van den Berg John Blad Tim de Bont Jacques Claessen Joost Eerdmans Ryan van Eijck Juul Gooren Marc Groenhuijsen Sonja Meijer Martin Moerings

Uw bestelling

Hoe te reageren op misdaad?
excl. btw € 55,96 incl. btw € 61,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht