Uw bestelling

Hoofdlijnen Natuurbeschermingsrecht
excl. btw € 58,44

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Hoofdlijnen Natuurbeschermingsrecht

Prof. dr. Ch. W. Backes, Prof. mr. dr. A.A. Freriks, Mr. J. Robbe

Dit boek geeft u een overzicht van de stand van zaken in het natuurbeschermingsrecht op Europees niveau en in Nederland. Naast de bescherming van soorten en gebieden komen ook onderwerpen zoals financiële instrumenten en handhaving uitgebreid aan de orde.

  • Boek
  • 312 pagina's
  • Bestelcode 9789012381932
Omschrijving
Het natuurbeschermingsrecht heeft het afgelopen decennium een belangrijke plaats verworven in plannen en projecten. Ook vraagstukken van beheer van populaties en bestrijding van schade zijn in toenemende mate van belang. Dat maakt het temeer noodzakelijk dat de relevante juridische onderwerpen overzichtelijk worden aangeboden aan (beroepsmatig) geïnteresseerden in dit vakgebied. Hoofdlijnen natuurbeschermingsrecht beoogt daarin te voorzien en geeft een overzicht van de stand van zaken in het natuurbeschermingsrecht op Europees niveau en in Nederland.

Niet alleen de bescherming van soorten en gebieden komt uitvoerig aan de orde, maar ook financiële instrumenten, handhaving, de relatie tot het internationaal natuurbeschermingsrecht en de betekenis van het instrumentarium op het terrein van de ruimtelijke ordening. Dit boek behandelt de meest recente stand van zaken in de wetgeving inclusief de wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 die op 1 februari 2009 in werking getreden is.

De uitgave is geschikt voor het onderwijs, maar kan tevens – mede door de grote hoeveelheid jurisprudentie die wordt behandeld – een leidraad zijn voor diegenen die in de praktijk met het natuurbeschermingsrecht te maken krijgen.
Product details
Bestelcode 9012381932
Productsoort Boek
Aantal pagina's 312
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 940
Auteur(s) Prof. dr. Ch. W. Backes Prof. mr. dr. A.A. Freriks Mr. J. Robbe