Huurrecht woonruimte is een kennisbron geschreven voor juristen en niet-juristen die in hun dagelijkse praktijk uiteenlopende vragen op het gebied van huurrecht tegenkomen. Huurrecht woonruimte is toegankelijk, compleet en actueel. In deze 8e geheel herziene druk zijn alle wijzigingen van de laatste jaren verwerkt en zijn de registers met trefwoorden en jurisprudentie verbeterd.

  • Boek
  • 548 pagina's
  • Bestelcode 9789012401364
Omschrijving
In Huurrecht woonruimte 2018 bespreken acht ervaren juristen de inhoud en strekking van het huurrecht voor woonruimte. In deze 8e geheel herziene druk is bovendien het nieuws van de laatste jaren verwerkt, zoals:

1) Wijzigingen in het Burgerlijk Wetboek: verbod van dubbele bemiddelingskosten, invoering van de Energieprestatievergoeding, wijziging inkomensafhankelijke huurverhoging, invoering tijdelijke verhuur, toevoeging categorieën voor doelgroep contracten (jongeren, promovendi en grote gezinnen).

2) Wijziging van het woningwaarderingsstelsel en van de Warmtewet, nieuwe parameters op het gebied van huurprijzenrecht en huurtoeslag, wijziging van de Woningwet 2015 en van de Overlegwet.

3) Nieuwe jurisprudentie in elk hoofdstuk, zoals over dwaling en over boetebedingen. Via rechterlijke uitspraken besteden we eveneens aandacht aan verhuis- en herinrichtingskosten en vakantieverhuur. Duurzaamheid blijft een thema, denk aan het plaatsen van zonnepanelen en aan de komst van Nul-op-Demeter-woningen.

4) Op het gebied van ‘collectief huurrecht’ voltrekt zich een stille revolutie. Dat woningcorporaties zijn gedwongen tot ingrijpende hervormingen, dat blijkt duidelijk uit de Woningwet 2015.
Product details
Bestelcode 9789012401364
Productsoort Boek
Aantal pagina's 548
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 8e herziene druk
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 08-03-2018
NUR code 822
Redactie Mr. Jan Sengers
Hoofdredactie Mr. Piet van der Sanden Mr. Jan Sengers
Auteur(s) Mr. Jan Sengers Mr. Piet van der Sanden Mr. H.M. Hielkema Mr. A.M. Kloosterman Mr. T.A. Nieuwenhuijsen Mr. M. van Schie Mr. M. Veldman Mr. Z.H. Duijnstee-van Imhoff
Editie 8e druk

Uw bestelling

Huurrecht woonruimte 2018
excl. btw € 44,57 incl. btw € 48,58
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht