In bezwaar

Handleiding voor de rechtspraktijk

Mr. dr. C. Raat

De Awb-bezwaarprocedure is doorgaans het voorportaal tot de bestuursrechter. Wat hier gebeurt, is bepalend voor het verdere verloop van de zaak. Dit boek omvat alle fasen van de bezwaarprocedure en biedt, om een optimaal resultaat te behalen, zowel specifieke juridische kennis als praktische informatie.

  • Boek
  • 132 pagina's
  • Bestelcode 9789012387828
Omschrijving
De Awb-bezwaarprocedure is doorgaans het voorportaal tot de bestuursrechter. Wat hier gebeurt, is bepalend voor het verdere verloop van de zaak. De meeste zaken eindigen ook in deze fase. Hoewel het belang en de complexiteit van dit ‘verplichte nummer’ regelmatig worden onderschat, zien steeds meer juridische professionals in dat specifieke kennis van de bezwaarprocedure noodzakelijk is om een goed resultaat te bereiken. Deze handleiding is bedoeld voor al diegenen die beroepsmatig voor anderen de procedure voeren.

Dit boek omvat alle fasen van de bezwaarprocedure, en gaat in op de praktische en juridische kant ervan. Niet alleen leest u hoe het bestuursprocesrecht werkt, maar ook waar u bij het opstellen van bezwaarschriften inhoudelijk op moet letten. Rechtmatigheidsvragen die vaak voorkomen, worden toegelicht. Ook wordt ingegaan op ontvankelijkheidskwesties. Verder geeft het boek inzicht in hoe overheidsinstanties met de procedure omgaan en hoe zij hun beslissingen op bezwaar nemen. Het boek beschrijft actuele ontwikkelingen, zoals mediation en de mogelijkheden om op te komen tegen te laat beslissen. Het gaat ook in op komende wetswijzigingen, zoals de Wet aanpassing bestuursprocesrecht. Checklists, modellen en tips maken dit boek compleet.

Auteur
mr. dr. C. Raat werkt bij het Centrum voor Juridische Kwaliteit van de Universiteit Twente en is daarnaast zelfstandig onderzoeker, opleider en adviseur. Verder is zij lid van de bezwaarschriftencommissies van het Stadsdeel Nieuw West, de Gemeente Apeldoorn, de Provincies Noord-Holland en Utrecht en de Regionale Klachtencommissie Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland. Ook is zij redactielid en annotator van Jurisprudentie voor Gemeenten (Sdu Uitgevers) en medeauteur van het Sdu Commentaar Algemene wet bestuursrecht en van OpMaat (Sdu Uitgevers).
Product details
Bestelcode 9012387825
Productsoort Boek
Aantal pagina's 132
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Handleiding voor de rechtspraktijk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) Mr. dr. C. Raat

Uw bestelling

In bezwaar
excl. btw € 42,45 incl. btw € 45,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht