Sdu
  • Ideale partner voor de professional
  • Ruim 3.000 auteurs en 750 redactieleden
  • Expertise gebaseerd op 200 jaar ervaring
  • Onze kennis helpt u vooruit in uw vak

Recent verschenen blogs

Vrouwe Justitia is niet langer blind, maar scheel

Op 16 juni 2017 kwam er een (voorlopig) einde aan de strijd die mijn kantoorgenoot Juriaan de Vries en ik in een zaak van onze cliënt hebben gevoerd tegen de methode van de dynamische verkeerscontrole. Nadat het Gerechtshof Amsterdam in onze zaak de methode op 21 december 2015 onrechtmatig verklaarde en de Hoge Raad die beslissing op 1 november 2016 weer vernietigde oordeelde het Gerechtshof Den Haag - na verwijzing - dat al onze verweren over de methode in zijn algemeenheid en in de zaak van onze cliënt in het bijzonder, afstuiten op het voornoemde arrest van de Hoge Raad en daarmee was de kous af. Op elegante wijze werd cliënt door het hof nog wel vrijgesproken van het aan hem tenlastegelegde feit, zodat de weg naar een tweede cassatieprocedure direct werd afgesloten.

Nieuwe wetboeken, nieuwe kansen?

Het is altijd weer een hoop werk om het reeds bestaande commentaar van een update te voorzien als een nieuwe druk van de commentaren wordt uitgegeven. Is er nog wat veranderd? Is er nog nieuwe jurisprudentie en/of wat extra literatuur? En de lastigste vraag: klopt het dat er eigenlijk niet zoveel veranderd is? Mis ik niet iets?

Over ons

Dichtbij & Vooruit, dat is waar we voor staan. Voor onze klanten, ons netwerk en onze medewerkers. Dichtbij vanuit de belofte dat wij u altijd kunnen voorzien van de meest actuele en volledige informatie. En vooruit, omdat we een langdurige samenwerking aangaan, die gebaseerd is op uw wensen en gericht op uw vooruitgang.

 

Bewaren