Industrielawaai Praktijkreeks Geluid en omgeving

Ir. J.H. Granneman, Mr. H. Wolfert

Industrielawaai 'scoort' relatief laag in de rangorde van hinder veroorzakende ‘geluidbronnen’. In dit boek vindt u informatie over de basis van dit 'succes'; een duidelijke wet- en regelgeving, effectieve toepassing van beschikbare technieken en een goede ruimtelijke ordening.

  • Boek
  • 212 pagina's
  • Bestelcode 9789012382373
Omschrijving
Dit deel van de Praktijkreeks Geluid en Omgeving behandelt het onderwerp industrielawaai. dit behelst niet alleen de geluidemissie van typisch industriële ondernemingen, maar ook van horeca, utiliteitsgebouwen, evenementen terreinen, circuits en dergelijke, waarvan men de geluidemissie niet vanzelf sprekend als ‘industrielawaai’ aanduidt.

Industrielawaai, dat in zijn vele verschijnings vormen inherent is aan onze samenleving, heeft de laatste decennia technisch en beleidsmatig veel belangstelling genoten. Wet- en regelgeving, de voortschrijding van de akoestische techniek en planologische instrumenten hebben een sterke invloed gehad op de beheersing van industrielawaai. In vergelijking met andere geluidsoorten ‘scoort’ industrielawaai relatief laag in de rangorde van hinder veroorzakende ‘geluidbronnen’. Dat is mede een gevolg van die wet- en regel geving, de toepassing van beschikbare technieken en een goede ruimtelijke ordening. Ook is een scala aan handleidingen en handreikingen ontwikkeld om op een verstandige en min of meer uniforme wijze met industrielawaai om te gaan.

Met het beschikbare wettelijke instrumentarium is industrielawaai redelijk tot goed beheersbaar gebleken. Daarnaast heeft een ruime hoeveelheid aan jurisprudentie invulling gegeven aan ontstane formele vraagstukken, daarin mede afwegend de vaak tegenstrijdige belangen van betrokken partijen.

Al deze aspecten van industrielawaai worden in dit boek behandeld, evenals in gang gezette ontwikkelingen, zoals de inzichten in laagfrequent geluid, technische voorzieningen en de meet- en rekentechnische mogelijkheden. Daardoor kunnen geluidreducerende maatregelen effectiever en efficiënter worden ingezet.
Product details
Bestelcode 9012382378
Productsoort Boek
Aantal pagina's 212
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 44.11
Tekst Title Code 16
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 740
Auteur(s) Ir. J.H. Granneman Mr. H. Wolfert

Uw bestelling

Industrielawaai Praktijkreeks Geluid en omgeving
excl. btw € 41,61 incl. btw € 44,11
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht