Expertsessie Classificatie, waarde en oorsprong (in het DWU) - 21 juni 2016

Op 21 juni 2016 organiseert Sdu in samenwerking met Customs Knowledge een expertsessie “classificatie, waarde en oorsprong”. In deze training gaan Bart Boersma en Bram van Breukelen in op een groot aantal interessante onderwerpen die hierbij van belang zijn. Uitgangspunt daarbij is dat u bekend met de basisregels (op niveau “douanedeclarant”). Tijdens deze sessie worden de nadere (spel)regels behandeld, jurisprudentie toegelicht maar ook de wijzigingen vanuit het DWU uitgediept.

Hoewel een grote diversiteit aan onderwerpen de revue passeert, hebben deze onderwerpen met elkaar gemeen dat ze alleen of tezamen van invloed zijn op de hoogte van het door u te betalen douanerecht. Met voldoende kennis van deze onderwerpen voorkomt u dat u op enig moment – achteraf – vaststelt dat u te weinig douanerecht heeft betaald. Een Uitnodiging tot betaling kan het gevolg zijn.

Laat u verrassen door de benadering – onder meer met diverse business cases – tijdens deze expertsessie.

Over de sprekers
De training wordt verzorgd door Bram van Breukelen en Bart Boersma van Customs Knowledge. Naast vele procedures op het gebied van classificatie, waarde en oorsprong, waarbij Bram en Bart op een vaak verfrissende en vernieuwende manier onderwerpen benaderen en vele zaken hebben “gewonnen”, heeft Bram in zijn werkzame leven namens de Nederlandse Douane ook als gedelegeerde deelgenomen aan de vergaderingen van het Comité Nomenclatuur in Brussel. Bart staat al jarenlang bekend om zijn groot aantal procedures over onder meer classificatie, waarde en oorsprong.

Deze training mag u niet missen!

Klik hier voor de onderwerpen die behandeld worden tijdens de expertsessie.