Instellen beroep en bezwaar, deel 3 Praktijkcahiers Bestuursrecht

mr. R.C. Stam, m.m.v. mr. B.J. Walraven

Procesvertegenwoordiging is niet verplicht. Iedereen moet in staat zijn een bezwaar- of beroepschrift in te dienen. Dat zijn uitgangspunten voor de Awb.

  • Boek
  • 128 pagina's
  • Bestelcode 9789012120425
Omschrijving
Procesvertegenwoordiging is niet verplicht. Iedereen moet in staat zijn een bezwaar- of beroepschrift in te dienen. Dat zijn uitgangspunten voor de Awb. In de praktijk blijkt het toch vaak lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt en rijzen vragen als waartegen is bezwaar en beroep mogelijk, bij wie, binnen welke tijd, is het zinvol, waar moet op worden gelet? Dit deel uit de Praktijkcahiers Bestuursrecht beoogt een helpende hand te bieden bij de beantwoording van die vragen.

Dit cahier is een handreiking aan de praktijkjurist, geen doe-het-zelf instructie voor de niet-jurist. In het boekje is veel rechtspraak verwerkt, omdat veel vragen al eens zijn gerezen en beantwoord. Het centrale thema is het instellen van bezwaar en beroep, maar ter inleiding wordt ook de nodige aandacht gegeven aan de kernbegrippen van de Awb, de verschillende bestuursrechters en de gevaren van het te laat aanvoeren van beroepsgronden.

De auteur, mr. R.C. Stam, is werkzaam als raadsheer in de Centrale Raad van Beroep.

Praktijkcahiers Bestuursrecht
Dit deel Instellen beroep en bezwaar is het derde deel dat in de reeks Praktijkcahiers Bestuursrecht verschijnt. De afzonderlijke delen uit deze reeks geven snel antwoorden op vragen waar bestuursrechtspecialisten bij de dagelijkse praktijkuitoefening mee te maken krijgen. In de cahiers staan praktische tips, oplossingen en voorbeelden met betrekking tot situaties die zich in de dagelijkse
praktijk van de bestuursrechtjurist voordoen.

De cahiers worden geschreven door auteurs die zich op het gebied van de door hen behandelde thema’s hebben gespecialiseerd en bewezen (voornamelijk advocaten en juridische adviseurs met een bestuursrechtpraktijk). Deze auteurs werken bij de totstandkoming van het cahier, als het thema hierom vraagt, nauw (al dan niet als auteur) samen met specialisten uit de wetenschap, centrale en decentrale overheid.

De delen

Product details
Bestelcode 901212042X
Productsoort Boek
Aantal pagina's 128
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Serie naam Praktijkcahiers Bestuur
Redactie mr. M.J.G. Maas-Cooymans mr. M. Klijnstra mr. M.C.C.A. Grapperhaus mr. H.F.T. Pennarts
Auteur(s) mr. R.C. Stam m.m.v. mr. B.J. Walraven

Uw bestelling

Instellen beroep en bezwaar, deel 3 Praktijkcahiers Bestuursrecht
excl. btw € 37,44 incl. btw € 39,69
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht