Integriteitreeks deel 1: Grondslagen van Integriteit

Deel 1 Reeks Integriteit

prof. dr. D.H.M. Meuwissen

Voor een goed integriteitsbeleid is naast praktische kennis en vaardigheden ook een gedegen theoretisch kader noodzakelijk. Dit boek van de hand van prof. dr. D.H.M. Meuwissen heeft een algemene strekking, waarin getracht wordt achtergrond en zin van de thematiek te schetsen, waarmee de kwestie van de integriteit in perspectief wordt geplaatst. Dit kan bijdragen tot een beter begrip van de zaak.

  • Boek
  • 60 pagina's
  • Bestelcode 9789012122634
Omschrijving
Integriteit en corporate governance zijn bijzonder actuele thema’s in onze samenleving. Zorg voor integriteit is essentieel voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen, uitvoeren en handhaven van (overheids)beleid. Het begeleiden van ethische vraagstukken dient erop gericht te zijn de cultuur in de organisatie te bevorderen.
Goed management van integriteit beschermt de organisatie tegen schandalen, misbruik, imagoschade.

Diverse programma’s zijn ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij het opbouwen en levend houden van een effectief integriteitbeleid en de medewerkers uit te rusten met adequate denkgereedschappen die nodig zijn bij het maken van complexe afwegingen. Aan de basis hiervan ligt veelal het door prof. dr. H. van Luijk ontwikkelde 7-stappen model waarmee dilemma’s benaderd kunnen worden. De nadruk ligt daarbij vooral op de oefening en niet op ‘het’ definitieve oordeel over het dilemma.

Theoretisch kader
Naast deze praktische kennis en vaardigheden is ook een gedegen theoretisch kader noodzakelijk. Daartoe wil de serie Cahiers Integriteit onder redactie van mr. J. Hoogland
een bijdrage leveren. Dit eerste deel van de serie van de hand van prof. dr. D.H.M. Meuwissen heeft een algemene strekking, waarin getracht wordt achtergrond en zin van de thematiek te schetsen, waarmee de kwestie van de integriteit in perspectief wordt geplaatst. Dit kan bijdragen tot een beter begrip van de zaak. In de serie Cahiers Integriteit verschijnen tien delen. Deze Cahiers zijn bestemd voorleidinggevenden bij de overheid en het bedrijfsleven.

Cahiers Integriteit
Grondslagen van Integriteit
maakt deel uit van de serie Cahiers Integriteit.
De serie behandeld ethische vraagstukken in organisaties, bedrijven en instellingen die er op gericht te zijn de cultuur van morele leerprocessen in de organisatie te bevorderen.

Reeds verschenen

U kun ook kiezen voor een abonnement en ontvang 15% korting.
Product details
Bestelcode 9012122635
Productsoort Boek
Aantal pagina's 60
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 1 Reeks Integriteit
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Redactie mr. J. Hoogland
Auteur(s) prof. dr. D.H.M. Meuwissen

Uw bestelling

Integriteitreeks deel 1: Grondslagen van Integriteit
excl. btw € 19,76 incl. btw € 20,95
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht