Jaarboek Vervoer Gevaarlijke stoffen over de weg 2018

J.G. Buissing

Het Jaarboek Vervoer gevaarlijke stoffen over de Weg 2018 is een leidraad voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg. Het boek is gebaseerd op de Europese overeenkomst voor het wegvervoer van gevaarlijke stoffen - het ADR 2017 - en vertaalt deze regelgeving naar de praktijk.

  • Boek
  • 868 pagina's
  • Bestelcode 9789012401067
Omschrijving
Het Jaarboek Vervoer gevaarlijke stoffen over de Weg 2018 is bedoeld voor diegenen die betrokken zijn bij de dagelijkse praktijk van het aanbieden, laden, vervoeren en lossen van gevaarlijke stoffen. In het Jaarboek vinden zij eenvoudig de benodigde informatie over de voorschriften die op dit vervoer van toepassing zijn. In die zin is het Jaarboek een vertaling van het ADR 2017 (de Europese wetgeving voor vervoer gevaarlijke stoffen over de weg) naar de praktijk.

De algemene voorschriften van het ADR kunnen worden gevonden in Deel A, en de Nederlandse voorschriften (WVGS, BVGS en VLG) in Deel C. In Deel B zijn de ADR- en Nederlandse voorschriften ook nog eens per klasse opgesomd. Als de klasse bekend is, kan men daar direct de benodigde voorschriften vinden.

Om vast te kunnen stellen of een stof onder de voorschriften valt, zijn de tabellen A (UN-numeriek) en B (alfabetisch) van het ADR volledig opgenomen. Bovendien is er ook nog een alfabetische stoffenlijst in de Engelse, Franse en Duitse taal. Tevens zijn onder andere de adressen, telefoonnummers en e-mailadressen opgenomen van de ADR-Staten.

Voor wie?
· de planner bij het voorbereiden van transporten met gevaarlijke stoffen, ter ondersteuning van de gecertificeerde chauffeur;
· de veiligheidsadvsieur bij het uitoefenen van zijn taak;
· de vervoerder, als handig naslagwerk m.b.t. de meest voorkomende wettelijke bepalingen;
· de verlader, met hetzelfde oogmerk;
· de handhavings- en opsporingsinstanties met beperkte bevoegdheid, als handleiding bij hun - soms beperkte - controleactiviteiten.

Het Jaarboek kan worden beschouwd als een leidraad voor de praktijk, en voor verdieping wordt verwezen naar de paragrafen van de originele ADR-voorschriften.
Product details
Bestelcode 9789012401067
Productsoort Boek
Aantal pagina's 868
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Auteur(s) J.G. Buissing

Uw bestelling

Jaarboek Vervoer Gevaarlijke stoffen over de weg 2018
excl. btw € 162,95 incl. btw € 172,73
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht