Excessieve gedragingen en internationaal fiscaal beleid

Oratie Arnaud de Graaf

dr. A.C.G.A.C. de Graaf

Belastingontduiking en agressieve belastingontwijking hebben vanwege de economische crisis meer dan ooit de aandacht van de media. In zijn rede verklaart Arnaud de Graaf op welke wijze zeer vermogende particulieren en multinationals in staat zijn hun belastingdruk te minimaliseren.

  • Boek
  • 48 pagina's
  • Bestelcode 9789012390057
Omschrijving
Waar belastingontduiking door zeer vermogende particulieren door internationaal beleid met succes wordt aangepakt en belastingconcurrentie tussen landen ten aanzien van mobiel kapitaal eveneens vanwege internationale afspraken steeds meer tot het verleden behoort, lijkt nu de tijd rijp voor een structurele aanpak van agressief belastingontwijkend gedrag door multinationals. Door hun gedrag derven landen aanzienlijke belastingopbrengsten. In zijn rede doet Arnaud de Graaf voorstellen om dit gedrag internationaal te neutraliseren.

prof.mr. dr. arnaud de graaf (1966) studeerde fiscaal recht in Leiden. In 2004 promoveerde hij in Rotterdam op het proefschrift ‘De invloed van het EG-recht op het internationaal belastingrecht: beleids- en marktintegratie’. Op 1 maart 2012 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationaal beleid en fiscale autonomie aan de Erasmus School of Law. Zijn leerstoel is gefi nancierd met bijdragen van het directoraat-generaal voor Fiscale Zaken van het Ministerie van Financiën en een charitatieve instelling. Naast zijn universitaire werk was Arnaud de Graaf sinds 1992 achtereenvolgens werkzaam in de internationale belastingadviespraktijk en bij de directie
Internationale Fiscale Zaken van het Ministerie van Financiën. Thans combineert hij zijn universitaire werk met werkzaamheden voor het directoraat-generaal Belastingdienst van het Ministerie van Financiën.
Product details
Bestelcode 9789012390057
Productsoort Boek
Aantal pagina's 48
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Oratie Arnaud de Graaf
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) dr. A.C.G.A.C. de Graaf

Uw bestelling

Excessieve gedragingen en internationaal fiscaal beleid
excl. btw € 25,00 incl. btw € 26,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht