Sturende Belastingheffer een monster?

Juridische kanttekeningen bij fiscaal instrumentalisme en tax nudging

J.P. Boer

Traditioneel gaat de aandacht van fiscale wetenschappers uit naar sturing op het niveau van de belastingwetgeving (fiscaal instrumentalisme). In deze oratie wordt tevens aandacht besteed aan gedragsbeïnvloeding op uitvoerings niveau (‘tax nudging’). In zijn oratie plaatst Koos Boer kanttekeningen van juridische aard bij beide vormen van sturing door de belastingheffer.

  • Boek
  • 92 pagina's
  • Bestelcode 9789012391344
Omschrijving
Rede waarvan een verkorte versie is uitgesproken bij aanvaarding van het ambt van hoogleraar in het Algemeen Belastingrecht aan de Universiteit Leiden op 11 oktober 2012.

Traditioneel gaat de aandacht van fiscale wetenschappers uit naar sturing op het niveau van de belastingwetgeving (fiscaal instrumentalisme). In deze oratie wordt tevens aandacht besteed aan gedragsbeïnvloeding op uitvoerings niveau (‘tax nudging’). In zijn oratie plaatst Koos Boer kanttekeningen van juridische aard bij beide vormen van sturing door de belastingheffer. De inzet van ‘nudges’ – duwtjes in de ‘goede richting’ – kan leiden tot een verbetering van de compliance en mogelijk dienen ter ondersteuning of vervanging van bestaande fiscale instrumenten. Hierbij wordt betoogd dat voor fiscale wetenschappers een belangrijke rol is weggelegd bij het beoordelen van sturing door de belastingheffer vanuit het perspectief van fiscale rechtsbeginselen.
Product details
Bestelcode 9789012391344
Productsoort Boek
Aantal pagina's 92
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Juridische kanttekeningen bij fiscaal instrumentalisme en tax nudging
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) J.P. Boer

Uw bestelling

Sturende Belastingheffer een monster?
excl. btw € 25,00 incl. btw € 26,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht