Boeven in het ziekenhuis

2e druk

W.L.J.M. Duijst

Boeven in het ziekenhuis is naast een wetenschappelijke verhandeling en praktisch boek over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten.

  • Boek
  • 304 pagina's
  • Bestelcode 9789012120418
Omschrijving
Regelmatig worden medisch hulpverleners geconfronteerd met de opsporing van strafbare feiten. Onvermijdelijk leidt dit tot dilemma’s voor de medisch hulpverlener. Keuzes moeten daarbij worden gemaakt. Boeven in het ziekenhuis is naast een wetenschappelijke verhandeling over de verhouding tussen het medisch beroepsgeheim en de opsporing van strafbare feiten, een praktisch boek.

De verhouding tussen opsporing en verschoningsrecht is een centraal thema in dit boek. In Boeven in het ziekenhuis komt aan de orde hoe te handelen als een patiënt in het ziekenhuis tevens verdachte is van een strafbaar feit, als de medisch hulpverlener zelf verdachte is van een strafbaar feit of als de medisch hulpverlener wordt geconfronteerd met gegevens die strafrechtelijk relevant zijn. Daarnaast wordt de rol van convenanten tussen politie en ziekenhuizen uitgebreid besproken.

Dit boek is van belang voor een ieder die betrokken is bij opsporing in ziekenhuizen. In deze tweede druk is de laatste jurisprudentie op het gebied van het beroepsgeheim en het verschoningsrecht verwerkt. Nieuwe wetten zoals de Wet vordering gegevens en de wijziging van de WKCZ en de Kwaliteitswet zorginstellingen zijn verwerkt en wetsvoorstellen zoals het voorstel tot wijziging van de Wet op de lijkbezorging, met de NODO-procedure worden besproken.

Voor wie?
In de boekenkast van ziekenhuisjuristen, leden van de Raad van Bestuur, officieren van justitie, politie en medisch hulpverlener mag dit boek niet ontbreken.

Auteur
Boeven in het ziekenhuis is geschreven door mr. dr. Wilma Duijst, docent strafrecht, forensisch arts en plaatsvervangend rechter. Het boek is oorspronkelijk verschenen als proefschrift.
Product details
Bestelcode 9789012120418
Productsoort Boek
Aantal pagina's 304
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 2e druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 825
Auteur(s) W.L.J.M. Duijst

Uw bestelling

Boeven in het ziekenhuis
excl. btw € 36,70 incl. btw € 40,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht