Gezondheidszorg en Europees recht

Pre-advies 2009 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht

prof. mr. A.C. Hendriks, prof. mr. J.W. van de Gronden, mr. dr. J.J.M. Sluijs

In dit uitgebreide preadvies vindt u informatie over de betekenis van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) voor het gezondheidsrecht. Ook is er een scherpe analyse opgenomen over de betekenis van het EG-Verdrag voor het reguleren van de zorgmarkt.

  • Boek
  • 196 pagina's
  • Bestelcode 9789012381871
Omschrijving
Verdragen en regelgeving van de Europese Gemeenschap en de Raad van Europa spelen een steeds grotere rol in de Nederlandse gezondheidszorg. Dat geldt ook voor de rechterlijke uitspraken in dat kader.
In het eerste deel van het preadvies bespreekt prof. mr. A.C. Hendriks de betekenis van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) voor het gezondheidsrecht. Hij schetst de ontwikkelingen die zich de afgelopen jaren rond het EVRM en het Europees Hof in Straatsburg hebben voorgedaan. Vervolgens gaat hij inhoudelijk in op onderwerpen als het recht op gezondheid en diverse materiële en processuele patiëntenrechten.

In het tweede deel van het preadvies analyseren prof. mr. J.W. van de Gronden en mr. dr. J.J.M. Sluijs de betekenis van het EG-Verdrag voor het reguleren van de zorgmarkt. In dat kader bespreken zij onder andere de in voorbereiding zijnde EG-richtlijn patiëntenmobiliteit, en behandelen zij de concepten vrij verkeer van met name diensten en staatssteun. De preadviseurs pleiten voor een overheid die met enige durf de toepassing van het EG-recht in de zorg benadert, en zich niet te zeer laat leiden door het ‘paradigma van Europa proof’.

Bekijk ook het voorwoord.
Product details
Bestelcode 9789012381871
Productsoort Boek
Aantal pagina's 196
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Pre-advies 2009 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) prof. mr. A.C. Hendriks prof. mr. J.W. van de Gronden mr. dr. J.J.M. Sluijs

Uw bestelling

Gezondheidszorg en Europees recht
excl. btw € 32,80 incl. btw € 35,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht