Dit boek biedt u veel aanknopingspunten voor preventie op het terrein van de huisartsengeneeskunde. Dit geldt in het bijzonder voor de organisatorische aspecten hiervan, zoals de waarneming buiten kantooruren en de positie van de praktijkassistente.

  • Boek
  • Bestelcode 9789012380195
Omschrijving
Van de beslissingen van tuchtcolleges wordt slechts een klein gedeelte gepubliceerd. Door de sectie gezondheidsrecht van de Rijksuniversiteit Groningen wordt, met medewerking van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, onderzoek verricht van de ongepubliceerde tuchtrechtspraak.

In aansluiting op eerder onderzoek over anesthesiologen, apothekers, chirurgen, psychiaters, gynaecologen, tandartsen en KNO-artsen zijn thans alle gegrond verklaarde klachten beschreven en geanalyseerd die de Tuchtcolleges Gezondheidszorg in de periode 1997-2007 hebben gegeven over huisartsen. Dit boek is een vervolg op het in 1995 gepubliceerde onderzoek over dit onderwerp en biedt vele aanknopingspunten voor preventie op het terrein van de huisartsengeneeskunde. Dit geldt in het bijzonder voor de organisatorische aspecten hiervan. Daarbij moet worden gedacht aan het in acht nemen van de richtlijnen van de beroepsgroep, de positie van de praktijkassistente, de waarneming buiten kantooruren en de verdere ontwikkeling van triage.

Mr. M.B. van Leusden-Donker is als onderzoekster verbonden aan de sectie gezondheidsrecht Rijksuniversiteit Groningen.

P. Jongerius is huisarts te Oosterbeek en vertrouwenspersoon huisartsen in de regio Arnhem.

Prof.mr. J.H. Hubben is als hoogleraar Gezondheidsrecht verbonden aan het UMC Groningen en de faculteit der rechtsgeleerdheid Rijksuniversiteit Groningen en advocaat bij Nysingh advocaten & notarissen N.V.

Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door de VVAA.


Product details
Bestelcode 9789012380195
Productsoort Boek
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) mr. M.B. van Leusden-Donker P. Jongerius prof. mr. J.H. Hubben

Uw bestelling

Huisarts en tuchtrecht 1996-2007
excl. btw € 66,06 incl. btw € 72,01
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden

Let op, de levertijd van boeken kan iets langer zijn dan normaal, i.v.m. verhuizing van ons magazijn.