Stelsel onder stress

Pre-Advies 2011 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht

Prof. mr. J.G. Sijmons, mr. Tessa van den Ende, mr. G.R.J. de Groot

De afgelopen jaren hebben belangrijke wijzigingen plaatsgevonden met betrekking tot de regulering van het stelsel van zorg. In dit kritische preadvies leggen de auteurs verbindingen tussen de aan het stelsel van zorg ten grondslag liggende juridische uitgangspunten en de ontwikkelingen die zich in beleid en praktijk hebben voorgedaan.

  • Boek
  • 236 pagina's
  • Bestelcode 9789012385770
Omschrijving
De afgelopen jaren hebben belangrijke wijzigingen plaatsgevonden met betrekking tot de regulering van het stelsel van zorg. Dit heeft geleid tot een complexe wetgevingsoperatie. De organisatie en de financiering van het zorgstelsel, waaronder begrepen de samenstelling van het verzekerde pakket, zijn in een ander licht komen te staan.

De wijzigingen in het stelsel van zorg raken aan tal van gezondheidsrechtelijke vragen. Deze vragen betreffen zowel fundamentele noties als rechtvaardigheid, toegankelijkheid en solidariteit als de meer instrumentele aspecten van de nu geldende wet- en regelgeving. Het gaat daarbij om de wijze waarop invulling wordt gegeven aan het recht op gezondheidszorg, van oudsher binnen het gezondheidsrecht een belangrijk grondrecht.

Dit preadvies bestaat uit drie delen. In het eerste, meer algemene deel gaat prof.mr. J.G. Sijmons nader in op de theorie achter het huidige stelsel en op de praktijk van de stelselwijziging. Vervolgens richt mw. mr. T.A.M. van den Ende zich ondermeer op de vraag hoe houdbaar de Awbz is. Ten slotte schetst mr. G.R.J. de Groot de inhoud van en de ervaringen met de zorgverzekering zoals deze sinds 2006 geldt. Alle preadviseurs leggen tal van verbindingen tussen de aan het stelsel van zorg ten grondslag liggende juridische uitgangspunten en de ontwikkelingen die zich in beleid en praktijk hebben voorgedaan.
Product details
Bestelcode 9789012385770
Productsoort Boek
Aantal pagina's 236
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Pre-Advies 2011 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) Prof. mr. J.G. Sijmons mr. Tessa van den Ende mr. G.R.J. de Groot

Uw bestelling

Stelsel onder stress
excl. btw € 32,80 incl. btw € 35,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht