T&T Fiscale behandeling van pensioenen

Editie 2009

mr. J. Los

Tekst en toelichting Fiscale behandeling van pensioenen is met name gericht op collectieve pensioenregelingen. Ook zijn in deze pocket opgenomen de relevante bepalingen in het Uitvoeringsbesluit loonbelasting 1965, de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001 en het Uitvoeringsbesluit pensioenaspecten Sociaal Akkoord 2004 en achttien relevante fiscale besluiten van de staatssecretaris van Financiën.

  • Boek
  • 460 pagina's
  • Bestelcode 9789012380928
Omschrijving
De Wet op de loonbelasting 1964 en de daarop gebaseerde regelgeving bevatten vele pensioenspelregels die van groot belang zijn voor de tussen werkgever en werknemers overeengekomen pensioenregeling. Als gevolg van een ingrijpende wijziging van de Wet op de loonbelasting 1964 per 1 januari 2005 zijn pensioenpremies die verband houden met pensioenuitkeringen vóór de leeftijd van 65 jaar in beginsel fiscaal niet meer aftrekbaar. Voor premies ten aanzien van VUT-regelingen geldt iets soortgelijks. Iedere vorm van vervroegde uittredingsregeling (dat wil zeggen, vóór de leeftijd van 65 jaar) wordt fiscaal belast. De nieuwe regels hebben voor flink wat beroering gezorgd. Maar ook nadien is de loonbelastingregelgeving op een aantal pensioenonderdelen gewijzigd, onder andere als gevolg van de Wet belastingheffing excessieve beloningsbestanddelen.

Dit deel uit de reeks Tekst en toelichting bevat de per 9 maart 2009 luidende officiële tekst van de bepalingen in de Wet op de loonbelasting 1964 ten aanzien van VUT-, pensioen- en levensloopregelingen. Deze tekst is voorzien van een artikelsgewijze toelichting waarin de vaak moeilijk leesbare wetteksten worden toegelicht.

Tekst en toelichting Fiscale behandeling van pensioenen is met name gericht op collectieve pensioenregelingen. Ook zijn in deze pocket opgenomen de relevante bepalingen in het Uitvoeringsbesluit loonbelasting 1965, de Uitvoeringsregeling loonbelasting 2001 en het Uitvoeringsbesluit pensioenaspecten Sociaal Akkoord 2004 en achttien relevante fiscale besluiten van de staatssecretaris van Financiën. Vanuit de artikelsgewijze toelichting wordt steeds naar de relevante bepalingen verwezen, evenals naar de standpunten van de door de belastingdienst geïnstalleerde Kennisgroep pensioenen loonbelasting.
Mr. Jeroen Los is senior consultant bij Towers Perrin te Amsterdam.
Product details
Bestelcode 9789012380928
Productsoort Boek
Aantal pagina's 460
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2009
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Auteur(s) mr. J. Los

Uw bestelling

T&T Fiscale behandeling van pensioenen
excl. btw € 55,13 incl. btw € 58,44
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht