(Echt)scheidingsprocesrecht

Editie 2014, MSR deel 10, 4e gewijzigde druk

mr. W.H.B. den Hartog Jager

Echtscheiding komt tot stand door inschrijving in de registers van de burgerlijke stand van de beschikking waarbij de rechter de echtscheiding heeft uitgesproken. Dit boek maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht.

  • Boek
  • 310 pagina's
  • Bestelcode 9789012392440
Omschrijving
De echtscheiding komt tot stand door inschrijving in de registers van de burgerlijke stand van de beschikking waarbij de rechter de echtscheiding heeft uitgesproken. In de praktijk worden er naast het eigenlijke echtscheidingsgeding nog tal van conflicten, die nauw verband houden met de echtscheiding, aan de rechter voorgelegd. Zo zijn er de procedures tot wijzing of beëindiging van de vastgestelde (kinder)alimentatie. Voorts valt te denken aan procedures tot verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap of financiële afwikkeling van een verrekenbeding uit de huwelijkse voorwaarden. Ook in een kort geding (straatverbod, omgangsregeling) worden voorzieningen gevraagd. Het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering geeft de procedureregels die gevolgd dienen te worden. In dit deel van de serie Monografieën (echt)scheidingsrecht worden de voor de echtscheidingspraktijk (in ruimere zin) belangrijke en veel gebruikte regels van procesrecht behandeld aan de hand van wetteksten, jurisprudentie en praktijkvoorbeelden. Daarbij is gekozen voor een thematische opzet.

Dit boek maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op een zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echte) scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks ook toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

De volgende delen zijn in deze reeks verschenen:

Product details
Bestelcode 9789012392440
Productsoort Boek
Aantal pagina's 310
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2014, MSR deel 10, 4e gewijzigde druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Hoofdredactie prof. mr. W.R. Meijer mr. M.J.C. Koens
Auteur(s) mr. W.H.B. den Hartog Jager

Uw bestelling

(Echt)scheidingsprocesrecht
excl. btw € 52,42 incl. btw € 57,14
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht