Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht

M.G.J. Maas-Cooymans, M. Bakker, H.F.Th. Pennarts, J. Langeveld, C.N. van der Sluis

Dit boek bevat de meest relevante onderdelen uit de parlementaire geschiedenis van de vierde tranche over bestuurlijke handhaving. Inclusief relevante strafrechtelijke jurisprudentie en praktische informatie over de werking en toepassing van de Awb met betrekking tot bestuurlijke handhaving.

  • Boek
  • 300 pagina's
  • Bestelcode 9789012382922
Omschrijving
Een belangrijk onderdeel van het bestuursrecht is bestuurlijke handhaving. Met de vierde tranche van de Algemene wet bestuursrecht is in hoofdstuk 5 van de Awb een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor de artikelen over bestuurlijke handhaving op onderdelen drastisch is veranderd. Inmiddels zijn drie bestuurlijke sancties, door middel waarvan bestuursorganen kunnen optreden, in de Awb opgenomen: de last onder bestuursdwang, de last onder dwangsom en de bestuurlijke boete. Dit boek bevat de meest relevante onderdelen uit de parlementaire geschiedenis van de vierde tranche over bestuurlijke handhaving. Tevens wordt relevante strafrechtelijke jurisprudentie besproken. Dit is nuttig nu de wetgever met de vierde tranche van de Awb straf(proces)rechtelijke begrippen en beginselen het bestuursrecht heeft binnengehaald. Om de praktijk van dienst te zijn, is eveneens voorzien in een praktische handreiking over de werking en toepassing van de Awb inzake bestuurlijke handhaving.

Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht (bestuurlijke handhaving) is bedoeld voor bedrijfsjuristen, juristen bij overheidsinstellingen, advocaten, juridisch adviseurs en de rechtelijke macht. De praktische handreiking, de relevante selectie uit de parlementaire geschiedenis en de strafrechtelijke jurisprudentie maken dit boek nuttig voor de praktijk en onmisbaar voor iedereen die zich bezighoudt met bestuurlijke handhaving.

Bekijk hier de handleiding van de Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht.
Product details
Bestelcode 9789012382922
Productsoort Boek
Aantal pagina's 300
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) M.G.J. Maas-Cooymans M. Bakker H.F.Th. Pennarts J. Langeveld C.N. van der Sluis

Uw bestelling

Vierde tranche Algemene wet bestuursrecht
excl. btw € 51,20 incl. btw € 55,81
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht