Aan de slag

Liber Amicorum Gerard Hamer

De bundel Aan de slag is verschenen t.g.v. het 40-jarig jubileum van het advocatenkantoor Cleerdin & Hamer, dat in september 2018 is gevierd met een symposium in de Rode Hoed in Amsterdam.

  • Boek
  • 292 pagina's
  • Bestelcode 9789012403221
Omschrijving
Aan de slag is het Liber Amicorum voor Gerard Hamer, die tien jaar geleden, op 29 december 2008, zo plotseling is overleden. Gerard was niet alleen de enige overgebleven naamgever, maar hij was vooral de drijvende kracht achter het advocatenkantoor van Cleerdin & Hamer, degene die naam had gemaakt en een grote hoeveelheid zaken aantrok, degene die onvermoeibaar wilde vechten voor verdachten die hij zelfs in de meest heftige strafzaken bleef beschouwen als de ‘underdog’, degene die bleef hameren op kwaliteitsverbetering en verdieping bij zijn advocaten.

De toenemende mate waarin de overheid tegenwoordig de rechtsbescherming van haar burgers onder druk heeft gezet terwijl diezelfde overheid door veranderingen in wetgeving en de inzet van diens bijna onbeperkte middelen de samenleving in toenemende mate heeft gejuridiseerd, raakt aan wat Gerard als de kern van de advocatuur zag: het beschermen van die burger tegen die overheid en het beteugelen van de overheidsmacht die kan en uiteindelijk ook altijd wordt ingezet.

De bijdragen in deze bundel staan alle in dit teken, zowel die van de collega’s als die van oude vrienden. ‘Aan de slag’, zoals Gerard zou hebben gezegd.

De bundel is tot stand gekomen onder redactie van:
- P.P.J. van der Meij;
- S.L.J. Jansen;
- R. Malewicz;
- A.M. Timorason.

En bevat bijdragen van: F.F. Aarts; E.E.M. Bezem; C.J.M. den Blanken; M. Bouwman; S. Burmeister; A.C. Diesfeldt; J.G.L. Dorrestein; A.A. Franken; C. Grijsen; N. Groen; B.A.M. Hampsink; S.M. Hof; S.L.J. Janssen; D.N. de Jonge; M.J. Jongste; W.R. Jonk; G.J.M. Kruizinga; R. van Leusden; R. Malewicz; P.P.J. van der Meij; M. van Meurs; B.E.P. Myjer; M. Nieuwendijk; S. Pijl; B.J. Polman; I. Raterman; Th.A. de Roos; S. Rötscheid; M.P.K. Ruperti; M.M.R. Slaghekke; A.J. Sprey; S. Thelosen; A.M. Timorason; P.T. Verweijen en M. van der Weide.
Product details
Bestelcode 9789012403221
Productsoort Boek
Aantal pagina's 292
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Liber Amicorum Gerard Hamer
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 01-10-2018
NUR code 822
Redactie P.P.J. van der Meij. S. Janssen. A. Timorason R. Malewicz

Uw bestelling

Aan de slag
excl. btw € 35,55 incl. btw € 38,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht