Opsporing in vogelvlucht, 2e druk Praktijkcahier Strafrecht deel 5

Mr. M. Nieuwenhuis

De titel zegt het al: dit deel van de Praktijkcahiers Strafrecht biedt een praktisch maar compleet overzicht van de toepassing van bijzondere opsporingsbevoegdheden en dwangmiddelen in de opsporingspraktijk.

  • Boek
  • 378 pagina's
  • Bestelcode 9789012385848
Omschrijving
De serie Praktijkcahiers Strafrecht biedt u een snelle ingang tot het nationale en internationale strafrecht. U krijgt antwoorden op de vragen waarmee u in uw dagelijkse praktijkuitoefening te maken hebt. Elk cahier wordt geactualiseerd zodra de ontwikkelingen rond het thema dit noodzakelijk maken.

De auteurs van de praktijkcahiers zijn specialisten op het gebied van de door hen behandelde thema’s. Zij hebben zich bovendien met name bewezen in de praktijk van de advocatuur. Daar waar nodig werken de auteurs samen met specialisten uit de wetenschap, de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie.

Het vijfde deel van de serie behandelt de toepassing van bijzondere opsporingsbevoegdheden en dwangmiddelen in de opsporingspraktijk. Rond de toepassing hiervan bestaat nog veel onduidelijkheid. Recente wetgeving, zoals de Wet bevoegdheden vorderen gegevens, de Wet Computercriminaliteit II en de Wet verruiming mogelijkheden opsporing en vervolging van terroristische misdrijven, heeft niet tot meer overzicht geleid. De auteur bekijkt onderwerpen als het vorderen van gegevens, doorzoeking, onderzoek telecommunicatie, het betreden van besloten plaatsen, observatie, infiltratie en het verbod op doorlaten voortdurend vanuit de praktijk. Hierdoor is dit deel, Opsporing in vogelvlucht, een ideaal naslagwerk waarin u snel antwoord vindt op uw praktijkvragen.

2de druk
In deze tweede druk zijn de eerder beschreven onderwerpen geactualiseerd aan de hand van nieuwe jurisprudentie. Daarnaast worden in de tweede druk ook nog enkele nieuwe onderwerpen beschreven, zoals de verschillende undercoverbevoegdheden die door de politie kunnen worden toegepast, de bevoegdheid tot het opnemen van vertrouwelijke communicatie alsook de inzet van de IMSI-catcher.

Auteur
Michael Nieuwenhuis is specialistisch beleidsmedewerker bij het Landelijk Parket en secretaris van de Centrale Toetsingscommissie.

Reeks
Klikt u hier voor meer informatie over de gehele reeks Praktijkcahiers Strafrecht

eBook
Deze uitgave is ook verkrijgbaar als eBook via Bol.com.
Product details
Bestelcode 9789012385848
Productsoort Boek
Aantal pagina's 378
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 824
Redactie R. van der Hoeven T. Spronken T. Prakken J. Boksem P. van der Kruijs
Auteur(s) Mr. M. Nieuwenhuis

Uw bestelling

Opsporing in vogelvlucht, 2e druk Praktijkcahier Strafrecht deel 5
excl. btw € 47,48 incl. btw € 51,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht