Strafprocesrecht

Sdu biedt advocaten een compleet assortiment op het gebied van strafprocesrecht; een dynamisch rechtsgebied dat telkens in beweging is. Wij houden u up-to-date van de laatste ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak zodat u optimaal uw vak kunt uit oefenen.

strafrecht
Direct naar de webshop

Bij Sdu bent u ervan verzekerd dat u snel en eenvoudig op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen het strafprocesrecht. Met ons platform OpMaat bent u verzekerd van een uniek hulpmiddel in uw dagelijkse rechtspraktijk. Uw vakkennis houdt u up-to-date met onze vakliteratuur en diverse opleidingen & events.

Events & opleidingen binnen straf(proces)recht

Bekijk hier het overzicht van onze aankomende evenementen, cursussen en opleidingen binnen straf(proces)recht.

Nieuw: Cursus Cybercrime

vrijdag 27 september 2019

Over vijf jaar is 50% van de criminaliteit cybercrime", volgens Gerrit van der Burg van het College van Procereurs-Generaal. Dat is op zichzelf al een goede reden om meer te leren over cybercrime. In deze dagcursus leert u meer over het fenomeen cybercrime, de strafbaarstellingen en opsporing van cybercriminelen. Deze kennis komt van pas in de adviseringspraktijk en de opsporingspraktijk.

De belangrijkste wettelijke bepalingen, jurisprudentie en actualiteiten komen allemaal aan bod. Daarbij wordt onder andere ingegaan op:
- de Wet computercriminaliteit III
- de strafbaarstellingen van cyberdelicten
- het hackverweer van verdachten
- de hackbevoegheid
- de inbeslagname van computers

5 NOvA

Meld u nu aan

Meer informatie over straf(proces)recht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van straf(proces)recht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Bekijk onze artikelen
man achter bureau

Strafprocesrecht

Strafrecht splitst zich uit in het materiële strafrecht en het formele strafrecht of het strafprocesrecht. Strafprocesrecht houdt in het geheel van procedurele spelregels wanneer iemand het materiële strafrecht heeft overtreden.

Sdu biedt content op dit rechtsgebied die volledig gericht is op de praktijk en actualiteit van het strafprocesrecht. Samen met experts uit de rechtspraktijk creëren we content die u in uw dagelijkse werkzaamheden verder helpt.