Kirsten Hagen, bureauredacteur Fiscaal

“Om plezier in mijn werk te houden, wil ik uitgedaagd worden”

 

Meedenken – “Sinds oktober 2009 werk ik bij Sdu Uitgevers. In mijn huidige functie als bureauredacteur Fiscaal realiseer ik online- en folioproducten voor de fiscale markt. Ik heb contact met zowel auteurs als de redactie en spreek regelmatig met lezers. Daarnaast houd ik mij bezig met verschillende soorten content. Ik denk mee over de ontwikkeling van onze producten en de vraag welk medium het meest geschikt is voor onze doelgroep. Een interessante functie dus, met veel variatie.”

 

Jong Sdu – “Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik betrokken bij Jong Sdu, de jongerenvereniging van Sdu Uitgevers. Na een jaar enthousiast lid te zijn geweest, leek het me leuk zelf activiteiten te organiseren en werd ik bestuurslid. Sinds begin 2012 ben ik voorzitter van een heel gezellig bestuur. Met Jong Sdu proberen we kennisdeling en -vergroting onder de collega's te realiseren, bijvoorbeeld met lunchsessies over actuele onderwerpen en leerzame workshops. Daarnaast organiseren we verschillende borrels en de jaarlijkse Pubquiz. Via Jong Sdu heb ik op een heel leuke manier veel collega's binnen Sdu Uitgevers leren kennen.”

 

Vervolgfunctie – “Om plezier in mijn werk te houden, wil ik uitgedaagd worden. Die uitdagingen zitten bijvoorbeeld in mijn persoonlijke opleidingsplan (POP). In dit plan geeft Sdu ruimte voor het volgen van cursussen en congresbezoek. Ook loop ik mee met collega's in andere functies, om er zo achter te komen welke vervolgfunctie mij het beste ligt. Waar ik volgend jaar sta binnen Sdu Uitgevers wordt langzaam duidelijk, maar wat we over 3 jaar met onze producten doen? De tijd zal het leren. Het digitale tijdperk ontwikkelt zich steeds verder en wij moeten hier als uitgeverij zo goed mogelijk op inspringen.”