Kwalificerende buitenlandse belastingplichtige

NTFR Fiscaal Dossier 2017

Mr. N. de Haan, Mr. F.D. Bakker

Per 1 januari 2015 is de regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplichtige ingevoerd voor in het buitenland woonachtige belastingplichtigen die in Nederland inkomen genieten. Alleen belastingplichtigen die aan het zogenoemde 90%-inkomenscriterium voldoen, komen nog in aanmerking om fiscaal als inwoner van Nederland te worden behandeld.

  • Boek
  • 44 pagina's
  • Bestelcode 9789012400695
Omschrijving
Met name in relatie tot de hypotheekrenteaftrek heeft dit voor sommige belastingplichtigen geleid tot een verslechtering van de fiscale positie. Reeds in 2014 verscheen een fiscaal dossier inzake de afschaffing van de keuzeregeling. In deze geüpdatet versie zullen wij nogmaals naar de wettelijke regeling rondom de kwalificerende buitenlandse belastingplichtige kijken: wat is er in de afgelopen drie jaar veranderd en is de huidige regeling in lijn met de recente Europese jurisprudentie?

Mr. Niek de Haan is verantwoordelijk partner voor BDO International Tax Services in Amstelveen. Hij is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en is daarbij bestuurslid van de sectie Europees recht. Hij is tevens voorzitter van het Centre of Excellence EU Direct Tax van BDO International. Hij is als vaste medewerker verbonden aan NL Fiscaal.

Mr. Femke Bakker heeft internationaal fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (afgestudeerd in 2014). Zij is werkzaam als belastingadviseur bij BDO. Binnen BDO maakt zij onderdeel uit van de Adviesgroep Loon- en Premieheffingen en International Tax Services waarbij zij zich met name specialiseert in de internationale inkomsten- en loonbelasting. Tevens publiceert zij regelmatig op expat gerelateerde websites.
Product details
Bestelcode 9789012400695
Productsoort Boek
Aantal pagina's 44
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel NTFR Fiscaal Dossier 2017
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 04-10-2017
NUR code 826
Serie naam NTFR Fiscaal Dossier
Redactie prof.mr. G.T.K. Meussen mr.dr. G.M.C.M. Staats drs. M.J.A.M. van Gijlswijk
Auteur(s) Mr. N. de Haan Mr. F.D. Bakker

Uw bestelling

Kwalificerende buitenlandse belastingplichtige
excl. btw € 14,86 incl. btw € 16,20
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht