Leven in Nederland 2009

Feiten en cijfers over de nederlandse samenleving

CBS, VNG

Gezamenlijke publicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door de gegevens te koppelen aan essays over actuele, centrale thema’s binnen het lokaal bestuur in ons land, is dit boekje over Nederland/gemeentenland in het jaar 2009 waardevol voor iedereen die met het lokaal bestuur te maken heeft.

  • Boek
  • 116 pagina's
  • Bestelcode 9789012132510
Omschrijving
Leven in Nederland 2009, een gezamenlijke publicatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het vervolg op de editie van 2007. Door de gegevens te koppelen aan essays over actuele, centrale thema’s binnen het lokaal bestuur in ons land, is dit boekje over Nederland/gemeentenland in het jaar 2009 waardevol voor iedereen die met het lokaal bestuur te maken heeft.

De geboden informatie is een greep uit de belangrijkste gegevens waarover CBS en VNG op gemeentelijk niveau beschikken. Het CBS heeft de betreffende cijfers geanalyseerd en interessante uitkomsten en ontwikkelingen beschreven. Grafieken en kaartjes ondersteunen de teksten. Tabellen met basisgegevens per gemeente over de verschillende onderwerpen die in deze publicatie aan bod komen, zijn te vinden op de sites van CBS (onder dossiers/regionaal) en VNG. Het boekje is daarom ook een portaal naar de informatie die beide organisaties op hun website bieden.

De essays, geschreven door de VNG, interpreteren de cijfers en feiten en kijken door naar de komende jaren. Zo komen demografische ontwikkelingen, de gevolgen van de economische crisis, de opdracht voor de woningbouw, de deelname van burgers aan het economisch proces, de aanpak van wijken en buurten en de nieuwe financiële verhouding aan bod. De conclusies bieden soms verrassende doorkijkjes naar de toekomst van het lokaal bestuur.
Product details
Bestelcode 9789012132510
Productsoort Boek
Aantal pagina's 116
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Feiten en cijfers over de nederlandse samenleving
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 600
Auteur(s) CBS VNG

Uw bestelling

Leven in Nederland 2009
excl. btw € 25,13 incl. btw € 27,39
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht