Memo Zorg en dwang

De betekenis van de Wzd voor de praktijk

mr. dr. B.J.M. Frederiks, mr. S.M. Steen

In deze memo bespreken de auteurs de inhoud van de Wet zorg en dwang, waarbij er aandacht is voor definities uit de wet en de diverse verplichtingen van hulpverleners en zorgaanbieders. In de memo staan de auteurs ook stil bij enkele kanttekeningen van de Wet zorg en dwang. De memo is een handig naslagwerk voor iedereen die zich wil voorbereiden op de komst van de Wet zorg en dwang.

  • Boek
  • 140 pagina's
  • Bestelcode 9789012398893
Omschrijving
De Wet zorg en dwang is in september 2013 aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer besloot vrij snel daarna dat zij de Wet zorg en dwang in samenhang met de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg wil bespreken. De Wet zorg en dwang is in de tussentijd op een aantal punten gewijzigd in het kader van de harmonisatie met de Wet verplichte ggz. Deze memo heeft als vertrekpunt de versie van de Wet zorg en dwang zoals deze eruit ziet na de derde nota van wijziging Wet verplichte ggz (september 2016). In deze memo bespreken de auteurs de inhoud van de Wet zorg en dwang, waarbij er aandacht is voor definities uit de wet en de diverse verplichtingen van hulpverleners en zorgaanbieders. In de memo staan de auteurs ook stil bij enkele kanttekeningen van de Wet zorg en dwang. De memo is een handig naslagwerk voor iedereen die zich wil voorbereiden op de komst van de Wet zorg en dwang.

Mr. dr. B.J.M Frederiks is universitair docent bij het VUmc. Ze verricht al jarenlang juridisch en empirisch onderzoek naar vrijheidsbeperking in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking of een psychogeriatrische aandoening . Ze heeft diverse publicaties geschreven over de Wet zorg en dwang en volgt het wetgevingsproces op de voet. Ze is daarnaast hoofdredacteur van het Journaal Ggz en Rech t.

Mr. S.M. Steen is advocaat bij KBS Advocaten en houdt zich met name bezig met het gezondheidsrecht. Daarnaast is zij betrokken bij onderzoek in de zorg naar mensen met een verstandelijke beperking en redactielid bij Journaal Ggz en Recht.
Product details
Bestelcode 9789012398893
Productsoort Boek
Aantal pagina's 140
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel De betekenis van de Wzd voor de praktijk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 18-11-2016
NUR code 823
Auteur(s) mr. dr. B.J.M. Frederiks mr. S.M. Steen

Uw bestelling

Memo Zorg en dwang
excl. btw € 21,56 incl. btw € 23,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht