De uitgave Natuurbeschermingsrecht is de leidraad voor de uitvoeringspraktijk en is tevens geschikt voor het (academisch) onderwijs.
Het boek geeft niet alleen inzicht in de systematiek van de Wet natuurbescherming, maar gaat ook diepgaand in op de relevante jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie en de nationale rechtspraak.

  • Boek
  • 310 pagina's
  • Bestelcode 9789012399395
Omschrijving
Op 1 januari 2017 is de Wet natuurbescherming in werking getreden. Daarmee is de lang verwachte herziening van het natuurbeschermingsrecht een feit. Het boek Natuurbeschermingsrecht geeft een volledig overzicht van de wet en de uitvoeringsregelgeving. Daarbij komen soortenbescherming, jacht en schadebestrijding, gebiedsbescherming (met uitgebreid aandacht voor de programmatische aanpak), en de bescherming van houtopstanden, uitvoerig aan de orde. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de algemene bepalingen, procedurele aspecten, financiële instrumenten, handhaving, en de relatie tot het internationaal en Europees natuurbeschermingsrecht. Het boek geeft niet alleen inzicht in de systematiek van de Wet natuurbescherming, maar gaat ook
diepgaand in op de relevante jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Unie en de nationale rechtspraak. Natuurbeschermingsrecht biedt dan ook een leidraad voor de uitvoeringspraktijk, maar is tevens geschikt voor (academisch) onderwijs.
Product details
Bestelcode 9789012399395
Productsoort Boek
Aantal pagina's 310
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2017
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 19-07-2017
Auteur(s) Prof. dr. Ch. W. Backes Prof. mr. A.A. Freriks Drs. L. Boerema Mr. drs. M.M. Kaajan
Editie 2017

Uw bestelling

Natuurbeschermingsrecht
excl. btw € 60,06 incl. btw € 65,47
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht