Jaarlijks vindt het symposium van de Vereniging Letselschade Advocaten (LSA) plaats. Dit boek bevat de teksten en uitwerking van de 2007-editie, met als thema 'Welke nieuwe risico’s en nieuwe claimgebieden dienen zich aan?'.

  • Boek
  • 96 pagina's
  • Bestelcode 9789012119856
Omschrijving
Vrijdag 26 januari 2007 vond het jaarlijkse symposium plaats van de Vereniging Letselschade Advocaten (LSA). De bijeenkomst was dit keer nadrukkelijk op de toekomst gericht met het thema 'Welke nieuwe risico’s en nieuwe claimgebieden dienen zich aan?' Nieuwe risico’s, nieuwe claimgebieden bevat de teksten van het LSA-symposium van het 2007-symposion van de Vereniging LSA.

Het ligt voor de hand hierbij naar de andere kant van de Atlantische Oceaan te kijken, omdat ‘Amerikaanse toestanden’ veelal een ‘preview’ op onze toekomst vormen. Waar draait het om in het Land van de onbegrensde mogelijkheden en vormt dit voor ons een inspiratiebron of juist een angstaanjagend perspectief? Ook nieuwe zorgdragers zullen in het vizier komen; het gaat al lang niet meer om de overheid in de klassieke zin maar meer en meer ook om andere toezichthouders en wellicht ook om exploitanten van semi-openbare ruimtes, die zorg moeten dragen voor veiligheid en welzijn van bezoekers.

Naast nieuwe kansen ontstaan er ook nieuwe problemen. Zo is daar de kwestie van de normstelling. Omdat de wetgever het veelal laat afweten en veiligheidsregulering ontbreekt, mag de rechter onder de noemer van de zorgvuldigheidsnorm gedragsregels formuleren. Waar zoekt hij zijn inspiratie en welke valkuilen vindt hij op zijn pad?
Als we dan bij voorbaat niet weten wat wenselijk gedrag is, ligt het volgens sommigen voor de hand te handelen volgens het voorzorgsbeginsel. Juist in verband met nieuwe, onzekere risico’s, verdient dit aspect aandacht. Uiteindelijk dienen daarom ook fundamentele vragen zich aan. Van alle tijden is de zoektocht naar de juiste balans tussen vrijheid en bescherming, tussen zorgplicht en eigen verantwoordelijkheid.

Ook interessant voor u
Jurisprudentie Aansprakelijkheid «JA»
Product details
Bestelcode 9012119855
Productsoort Boek
Aantal pagina's 96
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel LSA 18
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 20.95
Tekst Title Code 16
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 822
Auteur(s) mr. A.L.M. Keirse mr. R.D. Lubach mr. E.M. van Orsouw mr. B.T.M. van der Wiel prof. mr. R.P.J.L. Tjittes

Uw bestelling

Nieuwe risico's en claimgebieden
excl. btw € 19,76 incl. btw € 20,95
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht