Omgaan met problematisch gedrag

Deze handleiding is ontwikkeld om de basispolitiezorg te ondersteunen bij het omgaan met problematisch gedrag.

  • Boek
  • Bestelcode 9789035248083
Omschrijving
De politie wordt regelmatig geconfronteerd met mensen die problematisch gedrag vertonen als gevolg van een psychische ziekte. Uit interviews blijkt dat politieagenten het moeilijk vinden om het gedrag van deze mensen te sturen. De basiskenmerken over psychiatrische ziekten zijn vaak ontoereikend. Om de basispolitiezorg te ondersteunen bij het omgaan met problematisch gedrag is deze handleiding ontwikkeld.

De auteurs beschrijven het ziektebeeld van psychiatrische ziekten als psychosen en schizofrenie, het delier, stemmingsstoornissen, angststoornissen, paranoïdie, impuls stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Zij leggen helder uit hoe mensen die lijden aan dit ziektebeeld ermee om trachten te gaan en welk probleemgedrag zij kunnen vertonen. Er is een handig stappenplan opgenomen waarin systematisch is aangegeven hoe je mensen die problematisch gedrag vertonen het best kunt benaderen.

De auteurs
Theo Hazelhof is psycholoog en docent psychologie.
Tejo Verdonschot was psychiatrisch verpleegkundige en heeft 41 jaar bij de GGZ Eindhoven en de Kempen gewerkt, waarvan ruim 10 jaar op de spoedeisende psychiatrie/crisisdienst.
Product details
Bestelcode 9789035248083
Productsoort Boek
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort S-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 13-06-2017

Uw bestelling

Omgaan met problematisch gedrag
excl. btw € 42,09 incl. btw € 44,62
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht