Miljardendans in Den Haag

C.A. de Kam, J.H.M. Donders, A.P. Ros (redactie)

We moeten bezuinigen, maar hoe? In dit boek worden verschillende voorstellen, zoals het verhogen van de btw en de beperking van fiscale aftrekposten, kritisch besproken.

  • Boek
  • 258 pagina's
  • Bestelcode 9789012570022
Omschrijving
Twintig ambtelijke werkgroepen hebben uitgezocht hoe twintig procent valt te besparen op de overheidsuitgaven voor de zorg, het onderwijs, defensie, ontwikkelingssamenwerking etc. Veel van deze ideeën zijn terechtgekomen in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen en in het regeerakkoord. De geplande bezuinigingen hebben grote gevolgen voor de portemonnee van honderdduizenden, soms zelfs van miljoenen burgers. Ze raken ouders met schoolgaande en studerende kinderen, eigenwoningbezitters en huurders, en mensen met ziektekosten. Ze hebben gevolgen voor energieverbruikers, automobilisten en werkzoekenden. Dit actuele boek in de reeks van PM Public Mission bevat kritische beschouwingen over de rapporten van de werkgroepen.

Bezuinigen, maar hoe?
Verhoging van de btw, beperking van fiscale aftrekposten en andere voorstellen uit het recente rapport van de Studiecommissie belastingstelsel raken de koopkracht van massa’s burgers. Ook die voorstellen worden kritisch besproken in dit boek. Daarmee is Miljardendans in Den Haag een onmisbare handleiding bij de brede maatschappelijke discussie die de komende jaren wordt gevoerd over alle plannen om te snijden in de overheidsuitgaven en om onze belastingen te hervormen.
Product details
Bestelcode 9789012570022
Productsoort Boek
Aantal pagina's 258
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort A-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 05-10-2010
NUR code 780
Auteur(s) C.A. de Kam J.H.M. Donders A.P. Ros (redactie)

Uw bestelling

Miljardendans in Den Haag
excl. btw € 41,18 incl. btw € 44,89
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht