In dit boek wordt beschreven hoe gemeenten en instellingen diversiteit in het jeugdbeleid kunnen vormgeven en uitvoeren en welke winst er te behalen is met diversiteitgevoelig jeugdbeleid.

  • Boek
  • 170 pagina's
  • Bestelcode 9789012573832
Omschrijving
Instellingen en gemeenten hebben in het kader van het jeugdbeleid een belangrijke opdracht: alle kansen mogelijk maken, voor alle kinderen. Om alle kinderen te bereiken is aandacht voor diversiteit van wezenlijk belang. In dit boek wordt beschreven hoe gemeenten en instellingen diversiteit in het jeugdbeleid kunnen vormgeven en uitvoeren en welke winst er te behalen is met diversiteitgevoelig jeugdbeleid.

In het boek komen aan de orde:

Visie
Aan het boek is meegewerkt door belangrijke spelers uit het gemeentelijke beleidsveld: Gon Mevis, Lenie Scholten en Erik Gerritsen. Zij gaan in op hun visie op het jeugdbeleid: waarom is het zo belangrijk om aandacht te hebben voor diversiteit bij het uitwerken van de gemeentelijke verantwoordelijkheid om te zorgen dat iedereen de juiste hulp op het juiste moment heeft?

Praktijk
Het hart van het boek wordt gevormd door meer dan twintig goede voorbeelden uit de praktijk van de Academische Werkplaatsen Diversiteit. In deze Academische Werkplaatsen is de laatste jaren geëxperimenteerd met diversiteit in het jeugdbeleid: wat werkt en wat niet? Wat zijn de kosten en wat levert het op? In dit boek presenteren de Werkplaatsen hun belangrijkste successen. De tips en trucs vanuit de praktijkvoorbeelden zijn direct toe te passen in uw eigen praktijk.

Proces
Naast het ‘wat’ is ook het ‘hoe’ erg belangrijk: hoe pak je dat aan als instelling of gemeente, het invoeren van diversiteitgevoeligheid in je organisatie? In dit boek wordt aan de hand van de werkervaringen van de Academische Werkplaatsen een plan van aanpak gepresenteerd voor de duurzame invoering van diversiteit in het jeugdbeleid.
Product details
Bestelcode 9012573831
Productsoort Boek
Aantal pagina's 170
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 840
Auteur(s) Marian De Kleermaeker Tinneke Beirens Henriëtte Maas Trees Pels Kees Verhaar Ab van de Wakker

Uw bestelling

Praktijkboek Diversiteit in het jeugdbeleid
excl. btw € 41,61 incl. btw € 44,11
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht