Tegenspraak graag

Geen pantser, maar ruggengraat

Mark Frequin

Tegenspraak en macht gaan samen op. Geen macht zonder tegenspraak. En geen tegenspraak zonder macht. Dat is althans de theorie. De praktijk is lastiger. In het Engels: ‘How to speak truth to power?’

  • Boek
  • 112 pagina's
  • Bestelcode 9789012401586
Omschrijving
Ambtenaren hebben de plicht een minister tegen te spreken als zij vinden dat een minister richting afgrond gaat. Maar tegenspraak komt niet altijd gelegen. En daarbij komt dat degene die je tegenspreekt als ambtenaar, ook de persoon is onder wiens gezag je opereert.

Zowel over het belang van tegenspraak als het probleem van tegenspreken heeft Mark Frequin een mooi en lekker leesbaar boek geschreven. Het is een verhalenbundel over de piste waarin ministers en topambtenaren samen optreden. Maar zijn verhalen gaan ook over ervaringen in de werelden van bergbeklimmers, ontdekkingsreizigers, Romeinse keizers, CEO’s en hofnarren.

Over tegenspraak wordt veel gesproken, maar weinig geschreven. Zeker niet op een toegankelijke manier. Dat maakt dit boek uniek, zeker omdat het geschreven is door een topambtenaar die de overheid van binnenuit kent.
Product details
Bestelcode 9789012401586
Productsoort Boek
Aantal pagina's 112
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Geen pantser, maar ruggengraat
Boeksoort A-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 11-01-2018
NUR code 780
Auteur(s) Mark Frequin

Uw bestelling

Tegenspraak graag
excl. btw € 14,64 incl. btw € 15,96
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht