Microbiologische criteria (Praktijkgids Waar&Wet)

Editie 2017

Taco Wijtzes, Céline Dorée, Joyce Polman

Voedingsmiddelen moeten veilig zijn en van goede kwaliteit. Een van de belangrijkste parameters voor veilig voedsel is de microbiologische gesteldheid van het product. Levensmiddelen mogen geen schadelijke micro-organismen bevatten in dusdanige hoeveelheden dat er een onaanvaardbaar risico voor de menselijke gezondheid ontstaat. Grenswaarden voor voedingsmiddelen worden vaak vastgelegd in de vorm van criteria. Criteria geven aan wat de acceptabele grenzen zijn waarbinnen voedingsmiddelen geconsumeerd mogen worden. Criteria kunnen op verschillende stadia binnen het proces of voor het product gelden, zoals bij de inkoop van de grondstoffen, gedurende het productieproces, aan het begin van de houdbaarheidsperiode of aan het eind daarvan.

  • Boek
  • 254 pagina's
  • Bestelcode 9789012399258
Omschrijving
In deze praktijkgids is een uitgebreid overzicht opgenomen van (schadelijke) micro-organismen en de hoeveelheden die maximaal zijn toegelaten in producten en productgroepen. Al deze informatie wordt gepresenteerd in tabellen waarin duidelijk wordt weergegeven welke criteria er zijn voor diverse micro-organismen en voor welke voedingsmiddelen deze criteria gelden. Daarnaast wordt de bron weergegeven zodat het terugzoeken van de originele informatie eenvoudig is.

Microbiologische criteria is bij uitstek geschikt voor kwaliteitsmanagers werkzaam in de levensmiddelenindustrie en voor medewerkers van kwaliteitsdiensten en laboratoria. Maar ook studenten en docenten van opleidingen in de Levensmiddelentechnologie of voor het Laboratorium vinden in deze gids veel nuttige en praktisch toepasbare informatie.
Product details
Bestelcode 9789012399258
Productsoort Boek
Aantal pagina's 254
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2017
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 14-12-2016
NUR code 820
Serie naam Praktijkgids Waar&Wet
Auteur(s) Taco Wijtzes Céline Dorée Joyce Polman

Uw bestelling

Microbiologische criteria (Praktijkgids Waar&Wet)
excl. btw € 73,12 incl. btw € 79,70
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht