PC-reeks deel 11 - Marktactiviteiten een panacee voor publ falen?

Veel publieke organisaties verrichten naast hun publieke taak ook commerciële activiteiten. Hybriditeit, zoals dit bestuursmodel heet, zou nuttig zijn, omdat het een positieve interactie teweegbrengt tussen publieke en private activiteiten. Raymond Gradus, per 1 november benoemd tot hoogleraar Bestuur en Economie van de publieke sector en non-profitsector aan de VU, betoogt in dit elfde deel van de Public Controlling-reeks dat voor deze stelling het noodzakelijke bewijs ontbreekt.

  • Boek
  • 32 pagina's
  • Bestelcode 9789012111157
Omschrijving
Veel publieke organisaties verrichten naast hun publieke taak ook commerciële activiteiten. Hybriditeit, zoals dit bestuursmodel heet, zou nuttig zijn, omdat het een positieve interactie teweegbrengt tussen publieke en private activiteiten. Raymond Gradus, benoemd tot hoogleraar Bestuur en Economie van de publieke sector en non-profitsector aan de VU, betoogt in dit elfde deel van de Public Controlling-reeks dat voor deze stelling het noodzakelijke bewijs ontbreekt. Volgens hem moet hybriditeit alleen worden toegelaten, als dit in het algemeen belang is. De economische wetenschap en haar referentiekader over dit algemeen belang kan het denken over hybriditeit verder helpen.

Zo kan het in sommige situaties in het algemeen belang zijn dat overheidsbedrijven toetreden tot markten waar weinig concurrentie plaatsvindt. Ook wordt in dit boek stilgestaan bij de economische literatuur over financiële prikkels. Deze leert ons dat deze financiële prikkels slechts onder zeer strikte voorwaarden de doelmatigheid van het publieke domein vergroten. Tot slot wordt het vraagstuk van hybriditeit in een breder historisch en sociologisch perspectief geplaatst.

Ook verkrijgbaar in deze reeks:

Product details
Bestelcode 9012111153
Productsoort Boek
Aantal pagina's 32
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 11.02
Tekst Title Code 16
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N

Uw bestelling

PC-reeks deel 11 - Marktactiviteiten een panacee voor publ falen?
excl. btw € 10,40 incl. btw € 11,02
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht