PC-reeks deel 13 -De controlfunctie in de publ. en non-profitsect

prof.dr. C.A. van Egten RA, W. Veldman RA

De controlfunctie in de publieke en non profitsector - een moderne functie met perspectief bij publieke en maatschappelijke organisaties – is niet alleen een moderne functie met perspectief, maar op dit moment zeker ook een functie met uitdagingen in inspiratievolle omgevingen. In deze publicatie wordt de functie van public controller, gegeven alle ontwikkelingen, vanuit verschillende perspectieven, beschreven. De lijvigheid van het métier is door onder andere het veelvuldig gebruik van voetnoten buiten het boek geplaatst. Tegelijkertijd kan de lezer die verdieping zoekt met de aanwijzingen zeer goed uit de voeten.

  • Boek
  • 120 pagina's
  • Bestelcode 9789012112529
Omschrijving
De controlfunctie in de publieke en non profitsector is niet alleen een moderne functie met perspectief, maar op dit moment zeker ook een functie met uitdagingen in inspiratievolle omgevingen. Naast vele beleidsmatige vraagstukken is er nadrukkelijk een maatschappelijke vraag naar toezicht, governance en naar rekenschap, verantwoording. Kortom, voor alle burgers een boeiende tijd.

Deze bewegingen leiden tot bewegingen in organisaties. De onderwerpen waarop wordt gestuurd en beheerst, veranderen. De vraag naar bestuurlijke informatie neemt toe. De effectiviteit van het management controlsysteem is onderwerp van aandacht. De organisatie van de verantwoording (bedrijfsvoeringverklaring, ‘in control statement’) wordt in het licht van de veranderende toezichtverhoudingen opnieuw bezien. Bij deze ontwikkelingen is de public controller niet alleen nauw betrokken, maar speelt daarin een scharnierende rol.

In deze publicatie wordt de functie van public controller, gegeven alle ontwikkelingen, vanuit verschillende perspectieven, beschreven. De lijvigheid van het métier is door onder andere het veelvuldig gebruik van voetnoten buiten het boek geplaatst. Tegelijkertijd kan de lezer die verdieping zoekt met de aanwijzingen zeer goed uit de voeten.

Dit is het dertiende deel van de Public Controlling reeks. Ook verkrijgbaar in deze reeks:

Product details
Bestelcode 9012112524
Productsoort Boek
Aantal pagina's 120
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 22.05
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
NUR code 801
Auteur(s) prof.dr. C.A. van Egten RA W. Veldman RA

Uw bestelling

PC-reeks deel 13 -De controlfunctie in de publ. en non-profitsect
excl. btw € 20,80 incl. btw € 22,05
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht