In dit boek komen de drie pijlers van toekomstvoorzieningen aan bod. De inhoud is afgestemd op de behoefte in het onderwijs en in de praktijk. Toekomstvoorzieningen betreffen een breed terrein waarbij heel diverse regelgeving een rol speelt. Deze drie pijlers staan enerzijds op zichzelf, anderzijds zijn ze nauw met elkaar verweven. De wet- en regelgeving die ten grondslag ligt aan deze pijlers is zeer divers van aard. Civiel en fiscaal recht, Europees en internationaal recht als ook sociaal zekerheidsrecht liggen ten grondslag aan en beheersen deze pijlers. Daarom is in dit boek gekozen voor een thematische aanpak, waardoor de onderwerpen besproken kunnen worden met inachtneming van de diverse wet- en regelgeving die daarop van toepassing is en waarbij de samenhang tussen de pijlers aan bod kan komen.

  • Boek
  • 576 pagina's
  • Bestelcode 9789012401463
Omschrijving
De kernthema’s van dit boek zijn: pensioenbegrip, AOW en Anw, driehoeksverhouding in de Pensioenwet, bestuursmodellen en evenwichtigheid, werknemerspensioen in de loonsfeer, beroepspensioen en nettopensioen, fiscale aspecten rondom vervroegde uittreding, langer doorwerken en variabilisering, civiele en fiscale aspecten van dga-pensioen, civiele en fiscale aspecten van pensioendeling bij echtscheiding, belastingen en pensioenen in EU-context, particulier en overheidspensioen in het OESO-modelverdrag, civiele en fiscale aspecten van (internationale) waardeoverdracht, lijfrenten, inclusief de nettolijfrente, banksparen, en nabestaandenvoorzieningen. Dit boek is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de praktijk, Tilburg University en Maastricht University.
Product details
Bestelcode 9789012401463
Productsoort Boek
Aantal pagina's 576
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Fiscale Geschriften 27
Boeksoort W-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 22-01-2018
NUR code 826
Serie naam Fiscale Geschriften
Redactie mr. J.W. van den Berge prof.dr.mr. R.E.C.M. Niessen prof.mr. I.J.F.A. van Vijfeijken prof.dr. J.W. Zwemmer
Hoofdredactie prof.dr. A.H.H. Bollen-Vandenboorn
Auteur(s) mr. B.T. Broers mr. H.P.M. van Bijnen dr. B. Dieleman prof.dr. G.J.B. Dietvorst mr. H.M. van Engelshoven mr. N. Hanssen mr.drs. J. Kleuters mr.drs. P.H. Schonewille mr. R.J.M. Schreurs mr.dr. B. Starink
Editie 9e druk

Uw bestelling

Pensioen en de belangrijkste toekomstvoorzieningen
excl. btw € 67,36 incl. btw € 71,40
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht