Pensioenwet wetteksten en parlementaire behandeling, 2e druk.

mr. E.A.M. Bergamin, mr. drs. A. ten Thije, mr. W.A. Snellen, mr. J.A. Gielink, mr. M.D. van den Broek-Baan

De relevante passages uit de parlementaire behandeling zijn gevoegd bij de wetsartikelen waarop zij betrekking hebben. Het is bijzonder praktisch om bij elk wetsartikel onmiddellijk te kunnen zien wat daarover tijdens de totstandkoming is gezegd en wat de bedoeling van de wetgever is geweest.

  • Boek
  • 928 pagina's
  • Bestelcode 9789064763236
Omschrijving
De relevante passages uit de parlementaire behandeling zijn gevoegd bij de wetsartikelen waarop zij betrekking hebben. Het is bijzonder praktisch om bij elk wetsartikel onmiddellijk te kunnen zien wat daarover tijdens de totstandkoming is gezegd en wat de bedoeling van de wetgever is geweest. Deze uitgave biedt daardoor veel inzicht in de aard van de wijzigingen. Dat inzicht is nodig, want de pensioenwetgeving verandert sterk en in snel tempo.

Actuele tweede druk, 2010
De tweede druk voegt alle recente ontwikkelingen van 2007 tot voorjaar 2010 aan het boek toe. Vanwege de dynamiek in de pensioenwetgeving is
de tweede druk in omvang toegenomen.

Wat klanten zeggen
"Onmisbaar voor wie tot aan de bron wil gaan zonder een hele bibliotheek te hoeven doorworstelen"
P. Akkermans, Pierre Akkermans Pensioen Consultancy

"In de Pensioenwet zijn maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe inzichten vertaald in onder meer voorschriften met betrekking tot de zekerheden van de deelnemer en eisen aan communicatie. In de uitgave 'Pensioenwet, wetteksten, parlementaire behandeling en relevante regelgeving' wordt aandacht geschonken aan deze ontwikkelingen en inzichten. Door deze beschrijving van de context waarin de wet is geschreven en behandeld, wint het boek aan waarde. Uiteraard is in deze uitgave naast de wettekst ook alle lagere regelgeving opgenomen.
Voor iedereen die met juridische aspecten van pensioen is belast, is dit boek een uitstekend naslagwerk. Dus zeker aan te bevelen."

P. Borgdorff, Pensioenfonds Zorg & Welzijn

De Pensioenwet; heldere regels
De Pensioenwet heeft in 2007 de Pensioen- en spaarfondsenwet vervangen. Op basis daarvan moeten pensioenfondsen en pensioenverzekeraars zorgen voor een gezonde financiële opzet van het overeengekomen pensioen en voor verstandig beheer van het pensioenvermogen, evenals goede
governance. Daarnaast bevat het Financieel Toetsingskader gedetailleerde voorschriften ten aanzien van de financiering van de pensioenregeling(en).

De Pensioenwet eist dat hetgeen is overeengekomen over pensioen duidelijk en begrijpelijk wordt omschreven. De Pensioenwet bevat heldere regels over de informatieplicht van pensioenuitvoerders jegens de (gewezen) deelnemer, (gewezen) partner en gepensioneerde. Daarbij krijgen indexatievoorschriften en premieovereenkomsten op basis van beleggingen speciale aandacht.

Op de uitvoering van de Pensioenwet wordt toegezien door DNB en AFM. Hun rol is hierin mede verankerd.

Voor wie?
Voor iedereen die professioneel werkzaam is in de wereld van pensioenen en pensioenadvisering is deze uitgave een onmisbaar naslagwerk.

Korting bij meer exemplaren
Bij afname van meer exemplaren ontvangt u aantrekkelijke kortingen. Voor meer informatie mail naar sales.juridisch@sdu.nl of bel met (070) 378 93 13.
Product details
Bestelcode 9789064763236
Productsoort Boek
Aantal pagina's 928
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) mr. E.A.M. Bergamin mr. drs. A. ten Thije mr. W.A. Snellen mr. J.A. Gielink mr. M.D. van den Broek-Baan

Uw bestelling

Pensioenwet wetteksten en parlementaire behandeling, 2e druk.
excl. btw € 75,35 incl. btw € 82,13
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht