Legal-counsel1

Eric van der Steen is Arbo-coördinator bij Port of Amsterdam. Als veiligheidsadviseur is hij getraind in het opsporen en voorkomen van onveilige werksituaties. De actuele regels en normen die worden gesteld aan werkgevers raadpleegt hij graag in de AI-bladen van Sdu: “Over ieder denkbaar onderwerp is een uitgebreid AI-blad beschikbaar. Daardoor kom ik makkelijk nieuwe aanknopingspunten op het spoor en raak ik getriggerd om het nóg beter te doen.”

Snel risico’s in kaart brengen

“Doordat alle informatie binnen het platform goed is geschreven en helder is gestructureerd, kan ik ook met collega’s die geen kennis hebben van arbo-onderwerpen snel de mogelijke risico’s in kaart brengen. Kort geleden heb ik met onze facilitair coördinator de indeling van het nieuwe kantoor doorgenomen. We kwamen er achter dat er in het ontwerp geen aparte kleedruimte voor dames was opgenomen. Die moet er wel zijn volgens de richtlijnen. Alleen het gezamenlijk doorlezen van het AI-blad was voldoende om dit eruit te halen.” 

Straling op de werkplek

“Er is hier in het gebouw van het Havenbedrijf op dit moment veel te doen over straling op de werkplek. Elektromagnetische velden zijn overal. Ik heb al gezien dat een nieuw AI-blad uitgebreid op dit onderwerp ingaat. De informatie die ik over dit onderwerp ga vinden gaat me ongetwijfeld triggeren om dit voor iedereen goed te regelen. Ik zit er weer bovenop.” 

Weten hoe Sdu jou kan helpen?

Vraag demo HSE aan

Benieuwd hoe het online platform Sdu HSE jou kan helpen in je werkzaamheden? Neem een kijkje op hét kennisplatform van HSE (sdu.hse.nl).

Je wordt binnen een halfuur begeleid door een van onze experts, die je alles over het platform kan vertellen en je direct kan laten zien wat de mogelijkheden zijn. De demo is geheel vrijblijvend en geeft je een goed beeld van wat je kan verwachten.

 

Vraag demo HSE aan

Neem direct contact op

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:30 uur. U kunt ons ook een e-mail sturen via het formulier rechts. 

Sdu klantenservice

 (070) 378 98 80

Stel uw vraag