Postrelationele solidariteit

Prof. mr. M.J.A. van Mourik

In Postrelationele solidariteit komen de verschillende aspecten van juridische solidariteit aan bod, beschreven vanuit zowel civiel als fiscaal perspectief.

  • Boek
  • 280 pagina's
  • Bestelcode 9789012392778
Omschrijving
De rode draad start met een beschrijving van de ontwikkeling van het begrip solidariteit in het privaatrecht. Voorts behandelen de artikelen onderwerpen als pensioen, partneralimentatie en kinderalimentatie en wordt ruim aandacht besteed aan de civiele en fiscale solidariteit rondom de eigen woning. De bundel wordt afgesloten met een beschouwing over de postmortale solidariteit zoals deze zich in het erfrecht manifesteert.

In 2012 werd in het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie (WPNR) een reeks artikelen gestart met als rode draad het thema postrelationele solidariteit. De reeks werd in 2013 afgesloten. De actualiteit van het thema bracht de redactie van WPNR ertoe, in samenwerking met Sdu Uitgevers, deze artikelen samen te voegen en als aparte bundel uit te geven.

Redactie/auteurs
Deze bundel staat onder redactie van prof. mr. M.J.A. van Mourik, redacteur van 1985 – 2013, nu ere-redacteur van het WPNR, en kwam mede tot stand door de fiscale ondersteuning van mevrouw prof. mr. I.J.F.A. van Vijfeijken, redacteur van het WPNR.
Product details
Bestelcode 9789012392778
Productsoort Boek
Aantal pagina's 280
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) Prof. mr. M.J.A. van Mourik
Editie 2014

Uw bestelling

Postrelationele solidariteit
excl. btw € 61,15 incl. btw € 66,65
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht