PPS Stap voor stap

Met Publiek Private Samenwerking (PPS) kunt u ambities realiseren die via de traditionele aanbesteding niet haalbaar zijn. Bovendien maakt PPS een hoge kwaliteit tegen 10-15% minder kosten en realisatie binnen de planning mogelijk. Hoe dat kan leest u in dit boek.

  • Boek
  • 216 pagina's
  • Bestelcode 9789012573900
Omschrijving
Met Publiek Private Samenwerking (PPS) kunt u ambities realiseren die via de traditionele aanbesteding niet haalbaar zijn. Bovendien maakt PPS een hoge kwaliteit tegen 10-15% minder kosten en realisatie binnen de planning mogelijk. Hoe dat kan leest u in dit boek.

Veel organisaties hebben koudwatervrees als het gaat om PPS en geïntegreerde contracten als DBFMO. Wees gerust: het valt best mee, zolang u maar uw gezonde verstand gebruikt, de wil hebt er iets van te maken en gelooft in de toegevoegde waarde van de markt.

Starten met PPS is geen sprong in het diepe. Dankzij dit boek maakt u stap voor stap kennis met de werkwijze: van initiatief, via exploitatie naar contractmanagement. Do’s en don’ts worden afgewisseld met persoonlijke ervaringen. U krijgt zicht op wat het model in de praktijk inhoudt, zodat u vol vertrouwen aan de slag kunt met PPS.

Bent u als bestuurder, manager, inkoper of beleidsambtenaar vanuit de juridische, economische en/of financiële invalshoek betrokken bij vastgoedprojecten? Bent u werkzaam bij een gemeente, provincie, ziekenhuis, school of juist bij een marktpartij? Laat u nu goed informeren over aantrekkelijke mogelijkheden in deze tijden van bezuiniging. Pak uw kans!

Met uitgebreide uitleg én praktijkgerichte tips wordt u in 10 stappen geleid naar het samenwerkingsmodel van de toekomst!

It takes two to Tango!

Over de auteur
Carina Canoy heeft in elf jaar tijd op Schiphol afwisselend als programma/proces/projectmanager en adviseur vele projecten gemanaged. Daarnaast begeleidde zij verschillende gemeenten met Europese aanbestedingen in de utiliteitsbouw en bij gebiedsontwikkelingen. Voor de Rijksgebouwendienst heeft zij het contractmanagement PPS (DBFMO) opgezet, onder meer voor het pand van het ministerie van Financiën. Ook is zij actief geweest aan de andere kant van de tafel als tendermanager van een Energy Service Company (ESCo) voor Rotterdamse Groene Gebouwen, (eerste) cluster zwembaden, een DBFM-project.

PPS Netwerk Nederland en Bouwend Nederland
Prof. dr. Willem Vermeend, voorzitter PPS Netwerk Nederland ziet flinke potentie voor pensioenfondsen om Nederlandse PPS-projecten te financieren en ziet net als Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, juist in het huidige tijdsgewricht kansen voor PPS. Lees hun visie in het Voorwoord!
Product details
Bestelcode 9789012573900
Productsoort Boek
Aantal pagina's 216
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 23-08-2011

Uw bestelling

PPS Stap voor stap
excl. btw € 61,20 incl. btw € 66,71
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht