Het terrein van het externeveiligheidsbeleid is complex en er is veel wetgeving. Het Praktijkboek Ruimtelijke ordening en externe veiligheid geeft u een overzicht van de wetgeving en het beleid betreffende de externe veiligheid voor zover dat voor de ruimtelijke ordening van belang is.

  • Boek
  • 152 pagina's
  • Bestelcode 9789012120821
Omschrijving
Door de vuurwerkramp in mei 2000 is in Nederland het besef ontstaan dat bedrijven met gevaarlijke stoffen op een zodanige afstand moeten staan van woonwijken, scholen en andere kwetsbare gebouwen, dat rampen -waar mogelijk- worden voorkomen. De wetgeving externe veiligheid die hierop gericht is, is daarom de laatste jaren uitgebreid en aangescherpt. Het is nu onder meer verplicht om in bestemmingsplannen te voldoen aan eisen op het terrein van de externe veiligheid. Die eisen gelden rond duizenden bedrijven in ons land. Ook risico's rond het transport van gevaarlijke stoffen zijn daarbij aan de orde.

Het terrein van het externeveiligheidsbeleid is complex en er is veel wetgeving. Het Praktijkboek Ruimtelijke ordening en externe veiligheid geeft u een overzicht van de wetgeving en het beleid betreffende de externe veiligheid voor zover dat voor de ruimtelijke ordening van belang is.

Het Praktijkboek Ruimtelijke ordening en externe veiligheid gaat over de wettelijke regelingen en over de uitvoeringsaanpak die zijn ingevoerd om de burger te beschermen tegen rampen met gevaarlijke stoffen. Daarnaast helpt deze uitgave u in concrete plansituaties, zoals bij het voorbereiden van bestemmingsplannen en vrijstellingsbesluiten. Tot slotte helpt dit boek u om bij nieuwe en bestaande ruimtelijke ordeningsvraagstukken een situatie te bereiken, waarbij zoveel mogelijk wordt voorkomen dat ‘omwonenden’ getroffen kunnen worden door een ramp in een bedrijf waar gevaarlijke stoffen aanwezig zijn.

Dit praktijkboek is van belang voor ambtenaren en bestuurders die betrokken zijn bij de ruimtelijke ordening rond terreinen en gebieden waar activiteiten met gevaarlijke stoffen plaatsvinden. Het Praktijkboek Ruimtelijke ordening en externe veiligheid is ook van belang voor bedrijven die met gevaarlijke stoffen omgaan: vastgestelde ruimtelijke plannen kunnen beperkingen opleggen aan bedrijfsactiviteiten. Ook al zijn beleid en wetgeving op dit gebied nog onderhevig aan voortgaande wijzigingen door nieuwe inzichten, de auteurs leveren met dit boek een bijdrage aan het overzicht van dit complexe beleidsterrein.


Voor een volledig overzicht van al onze uitgaven op het gebied van veiligheid kijkt u op www.sdu.nl/veiligheid
Product details
Bestelcode 9012120829
Productsoort Boek
Aantal pagina's 152
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Auteur(s) dhr. dr. P.H. Bottelberghs dhr. mr. drs. J.H.K.C. Soer mw. A. den Herder mw. ing. C.P. Wisgerhof-Teng

Uw bestelling

Praktijkboek Ruimtelijke Ordening en Externe Veiligheid
excl. btw € 56,16 incl. btw € 59,53
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht