Ethiek en gezondheidsrecht

Pre-Advies 2014 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht

prof. dr. G.A. den Hartogh, prof. dr. P.B. Cliteur

Preadvies Ethiek en Gezondheidsrecht is een uitgave van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Gelet op de verbondenheid tussen de beide disciplines en vanuit de gedachte dat kennisuitwisseling en samenwerken beide vakgebieden verder kan brengen, heeft het bestuur de relatie tussen beide vakgebieden geagendeerd voor een jaarvergadering.

  • Boek
  • 196 pagina's
  • Bestelcode 9789012393003
Omschrijving
Gezondheidsrecht en medische ethiek zijn vanouds nauw verwant. Beide disciplines zijn gericht op en onlosmakelijk verbonden met de geneeskunde. Ontwikkelingen in de geneeskunst bepalen in grote mate de vragen waarvoor gezondheidsjuristen en ethici zich zien gesteld en de dilemma’s waarvoor zij oplossingen proberen aan te dragen. Gezondheidsrecht en medische ethiek hebben met elkaar gemeen dat zij het menselijk handelen op het terrein van de gezondheidszorg beogen te normeren.

Auteurs
Prof. dr. G.A. den Hartogh is emeritus hoogleraar ethiek aan de Universiteit van Amsterdam. De laatste jaren schrijft hij vooral over medisch-ethische thema’s zoals euthanasie, wrongful life en orgaandonatie.

Prof. dr. P.B. Cliteur is hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap aan de Universiteit van Leiden. Zijn werkzaamheden omvatten vooral het juridisch, cultuurhistorisch, filosofisch en ethisch gebied.
Product details
Bestelcode 9789012393003
Productsoort Boek
Aantal pagina's 196
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Pre-Advies 2014 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) prof. dr. G.A. den Hartogh prof. dr. P.B. Cliteur

Uw bestelling

Ethiek en gezondheidsrecht
excl. btw € 32,80 incl. btw € 35,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht